Astăzi 24-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

29 iunie – Ziua personalului din sistemul poliţiei penitenciare

An de an, în data de 29 iunie, Administrația Națională a Penitenciarelor sărbătorește Ziua personalului din sistemul poliției penitenciare, sub patronajul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii penitenciarelor din România.

În praznicul marii sărbători, momentul a fost marcat printr-o videoconferință la care au participat ministrul justiției, domnul Stelian-Cristian ION, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, domnul comisar de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN, directorii generali adjuncți, echipele manageriale ale unităților subordonate, reprezentanții organizațiilor sindicale și membri ai personalului.

De asemenea, viceprim-ministrul României, domnul Dan BARNA, și reprezentantul Patriarhiei Române, Preasfințitul Părinte Ieronim CREȚU, episcop vicar patriarhal și membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, au transmis mesaje de felicitare, dar și de responsabilizare a reprezentanților poliției penitenciare, atât în spiritul însemnătății religioase și istorice a evenimentului, cât și raportat la misiunea instituției penitenciare în sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională.

În acest registru, aniversarea din acest an are o dublă semnificație, întrucât se împlinesc 30 de ani de când Administrația Națională a Penitenciarelor a trecut din subordinea Ministerului de Interne în coordonarea Ministerului Justiției.

În  semn de apreciere pentru contribuția zilnică la efortul echipei polițiștilor de penitenciare, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a transmis mulțumiri, a efectuat demersuri de avansare înainte de termen și a acordat diplome.

Festivitatea, organizată în sistem online, s-a încheiat cu un moment emoționant și plin de semnificații, respectiv reiterarea conținutului Jurământului de Credință, cel mai important simbol al polițistului de penitenciare, în activitatea sa de zi cu zi.

La mulţi ani, poliţişti de penitenciare!

 

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii