Astăzi 12-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

112 – Penitenciarul Botoșani, ce urgență aveți?

Astfel s-ar putea descrie, în câteva cuvinte, ineditul activității recent găzduite și promovate de reprezentanții Penitenciarului Botoșani.

În unitățile penitenciare, activitățile de reintegrare socială care intră în categoria celor semistructurate, de scurtă durată, se întemeiază pe furnizarea de informații din diverse domenii sau care privesc anumite evenimente, și se finalizează prin verificarea însușirii acestora. Simplu și la obiect, am putea spune, însă, de cele mai multe ori, rezultatele obținute în urma verificării cunoștințelor devin palpabile abia după punerea în libertate a beneficiarilor acestora.

De ce vă spunem aceste lucruri? Pentru că, de data aceasta, intenția desfășurării unei activități care pune numărul unic de urgență 112 în miezul problemei este un demers „cu bătaie lungă”, exact ce ne dorim.

Mai puțin de jumătate din cetățenii europeni au cunoștință de existența numărului de urgență 112, sărbătorit, anual, pe 11 februarie, însă de această pondere se delimitează, cu mândrie, 23 de deținuți aflați în custodia Penitenciarului Botoșani. Participanți în cadrul ineditului demers, deținuții au parcurs o componentă informativă, menită să crească gradul de conștinetizare asupra utilizării acestui serviciu doar în cazurile de reală urgență, dar și o componentă practică, destinată dobândirii unor minime abilități de acordare a primului ajutor.

Cele două componente nu s-ar fi putut materializa fără sprijinul reprezentanților SMURD Botoșani, parteneri activi în evenimentele de informare și conștientizare derulate de unitatea de detenție.

Feedback-ul pozitiv furnizat de către participanți, precum și interesul pentru desfășurarea de activități ulterioare vin să confirme și să încurajeze promovarea de noi proiecte cu implicarea instituțiilor partenere și a colaboratorilor externi, cu atât mai mult cu cât temele abordate au o adresabilitate extinsă și sunt promovate în rândul tuturor persoanelor private de libertate, iar nu doar în rândul celor prezente fizic la activități.

Urgența este pentru urgențe!

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii