Astăzi 12-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

11- la final!

Emoții, nostalgie, teatru, bucurie – rezumatul unei descătușări prin cultură, așa cum a fost gândit Festivalul Multiart pentru Deținuți – Dana Cenușă.

Cea de-a 11-a ediție a demonstrat, încă o dată, că, în ciuda reticențelor, a criticilor sau neîncrederii în potențialul recuperativ al persoanelor private de libertate, prin efortul și implicarea tuturor actorilor sociali și instituționali responsabili, se poate clădi un eveniment de calitate.

Cei 48 de deținuți, din cele 4 unități penitenciare selectate, au urcat pe scena Teatrului Nottara cu încrederea că faptele pentru care au fost condamnați nu vor fi nici măcar un moment judecate de publicul spectator, singura „judecată” fiind cea a surprinderii și admirației interpretării unor roluri. Și așa a fost!

În cele două zile de Festival, ne-am bucurat de prezența unui număr considerabil de spectatori, fie ei colaboratori, elevi, studenți, persoane ghidate de curiozitate sau reprezentanți mass-media, iar EI au văzut! Au primit încrederea și aplauzele publicului și au interpretat rolul vieții lor, un rol pentru care au fost premiați.

Premiul pentru rolul principal – Penitenciarul București-Rahova (Șase personaje în căutarea unui autor – adaptare după Luigi Pirandello) și Penitenciarul Codlea (Făgăduiala – adaptare după Friedrich Dürrenmatt)

Premiul pentru rolul secundar – Penitenciarul București-Rahova și Penitenciarul București-Jilava (Reversul magic al libertății – pe baza textelor scrise de deținuți)

Premiul pentru spectacol – Penitenciarul București-Rahova

Premiul pentru regie – Penitenciarul Codlea

Premiul pentru originalitate – Penitenciarul București-Jilava

Premiul pentru debut – Penitenciarul Bistrița (Scrisori refulante – texte adaptate de Puiu Adriana-Dora – regizorul premiat pentru debut)

Cu mulțumiri și bucurie, ne revedem anul viitor, la cea de-a 12 ediție!

 

 

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii