Astăzi 23-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

1 iunie – Ziua Internațională a Copilului

Anual, în data de 1 iunie este celebrată Ziua Internațională a Copilului, simbol al inițiativelor privind bunăstarea și protejarea drepturilor copiilor din întreaga lume.

Și pentru minorii aflați detenție, asemenea celor din comunitate, Ziua Internațională a Copilului a reprezentat un moment festiv asociat vârstei, un prilej de joacă, învățare și valorizare. În spirit sărbătoresc, minorii și tinerii din toate cele patru centre educative și de detenție s-au bucurat de evenimentul organizat în cadrul Centrului de Detenție Craiova, o parte dintre aceștia participând la o competiție sportivă – tenis de masă. La Centrul Educativ Buziaș, 60 de persoane internate au celebrat, alături de personal și colaboratori, Ziua Copilului, participând la activități interactive, de tipul concursurilor sportive și desene pe asfalt, la finalul cărora au fost premiați. Activitățile au urmărit dezvoltarea interesului persoanelor private de libertate pentru practicarea jocurilor sportive, cultivarea spiritului de fair-play și dezvoltarea imaginii și stimei de sine, oferind, totodată, specialiștilor oportunitatea schimbului de bune practici și consolidarea relațiilor în comunitatea profesională.

Pentru sărbătorirea Zilei Internaționale a Copilului și în celelalte unitățile penitenciare au fost desfășurate activități specifice, având ca scop consolidarea relațiilor cu familia și valorificarea rolului parental. Amintim, în acest sens, activitatea organizată de Penitenciarul București-Jilava, unde 100 de copii ai deținuților, alături de părinți și bunici, au fost invitați să participe la un picnic, cu jocuri, muzică și activități recreative, în aer liber, în curtea unității.

De asemenea, în cadrul activității ”Copilăria, tărâmul visurilor”, mamele deținute au avut posibilitatea de a petrece o zi alături de copiii lor, însoțiți de membri ai familiei. Evenimentul s-a derulat într-un spațiu special amenajat cu jocuri, ateliere de creație, decorațiuni colorate și muzică, în curtea exterioară a Penitenciarului de Femei Ploiești-Târgșorul Nou.

Bucuria, zâmbetul și energia transmisă de copii au înseninat ziua și pentru persoanele private de libertate din Penitenciarul Satu Mare, care a organizat activitatea ”Copiii colorează viața”, sub forma unor ateliere creative, în colaborare cu structurile Ministerului Afacerilor Interne și Crucea Roșie Satu Mare.

Astfel de activități au fost replicate și în alte unități penitenciare, cum ar fi: Timișoara, Iași, Găești și Pelendava.

Adresăm mulțumiri, și cu acest prilej, colaboratorilor de tradiție ai sistemului penitenciar – reprezentanți ai comunității, care au contribuit la diversificarea și susținerea derulării activităților, prin donații și sponsorizări, sprijinind, astfel, administrațiile unităților penitenciare să transforme spațiul de detenție într-un mediu senin și primitor, prietenos cu copiii.

 

← Către lista de evenimente
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii