Astăzi 12-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Comunicat din de presă din 27.11.2013

Percheziții la Penitenciarul București Jilava și Penitenciarul Spital București Jilava

      Marți, 26 noiembrie 2013, au fost organizate și derulate controale specifice la Penitenciarul București Jilava și Penitenciarul Spital București Jilava, fiind vizate 12 persoane private de libertate suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri și introducere de obiecte interzise în penitenciar. Din documentarea cazului a reieșit faptul că substanțele interzise au fost introduse în penitenciar cu ocazia vizitelor de care au beneficiat acești deținuți.

     Acțiunea s-a realizat în baza colaborării dintre Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog şi  structuri de specialitate din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial București.

     În acest caz a rezultat și implicarea unui funcționar public cu statut special din cadrul Penitenciarului Spital București Jilava care, în schimbul unor sume  de bani, a introdus telefoane mobile în spațiul de deținere. Pe numele acestuia a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore în vederea continuării cercetărilor.

     În prezent, organele abilitate derulează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri și introducere de obiecte interzise în penitenciar.

← Către lista de post
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii