Astăzi 20-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Comunicat de presă din 29.05.2014

Mecanismul Financiar Norvegian  2009-2014
Programul  RO 23 – Servicii corecţionale, inclusiv sancţiuni non-privative de libertate

 

Proiectul

 „Înfiinţarea unui centru terapeutic pentru femei în cadrul penitenciarului Gherla” a fost lansat

 

Joi, 29 mai 2014, începând cu ora 10.30, a avut loc, la Sala Ferdinand a Hotelului Royal Classic din Cluj Napoca, conferinţa de lansare a proiectului „Înfiinţarea unui centru terapeutic pentru femei în cadrul Penitenciarului Gherla”. Acesta face parte din Programul RO23 – „Servicii corecţionale, inclusiv sancţiuni non-privative de libertate”, operat de Ministerul Justiţiei şi finanţat  prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 – 2014.

Pe parcursul celor doi ani de implementare şi cu un buget de peste 1.232.437 Euro  de euro, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în calitate de promotor al proiectului, îşi propune îmbunătățirea serviciilor corecționale în conformitate cu instrumentele internaționale relevante în domeniul drepturilor omului.

Proiectul îşi propune înfiinţarea şi dotarea unui centru terapeutic în cadrul Penitenciarului Gherla, dezvoltarea unui program de recuperare psiho-socială, precum şi a trei protocoale clinice pentru sprijinirea femeilor private de libertate.

Partenerii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor în acest proiect sunt: Penitenciarul Gherla şi Penitenciarul Bredtveit din Norvegia.

La conferinţa de lansare au fost prezenţi, alături de specialişti din sistemul penitenciar: Nils Leyell Finstad, directorul adjunct al Penitenciarului Bredtveit şi Doris Bakken, expert coordonator desemnat de partenerul norvegian, comisarul şef de penitenciare Gabriel Ilie, director general adjunct al ANP şi comisarul şef de penitenciare Ioan Bătinaş, directorul Penitenciarului Gherla.

Prin implementarea acestui proiect se urmăreşte consolidarea capacităţii Penitenciarului Gherla, în special, precum şi a sistemului penitenciar, în general, de a sprijini în mod eficient recuperarea psiho-socială a femeilor private de liberate.

← Către lista de post
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii