Astăzi 20-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Comunicat de presa din 19.08.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Semnarea protocolului de colaborare între Alianţa Pacienţilor Cronici din România şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor

          Miercuri, 14 august 2013, a fost semnat protocolul de colaborare între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Alianţa Pacienţilor Cronici din România, la sediul administraţiei.

            Obiectivul acestui protocol vizează demararea unor proiecte şi programe educative de prevenţie, profilaxie, diagnostic şi tratament, de susţinere reciprocă în domeniile informaţional-ştiinţific, medical şi material-financiar,  ce se adresează deopotrivă persoanelor private de libertate, cât şi personalului angajat.

            De asemenea, protocolul semnat se doreşte a fi un punct de plecare pentru realizarea în comun a unor studii şi cercetări/proiecte care să vizeze domenii comune de interes, cât şi asigurarea accesului reciproc la lucrări de specialitate, materiale documentare şi date statistice.

            În baza acestui parteneriat se vor derula mai multe activităţi precum: Inţierea anuală a unor acţiuni de instruire şi perfecţionare, precum şi manifestări – seminarii, simpozioane, sesiuni de comunicări, mese rotunde, atât pentru persoanele private de libertate, cât şi personal.

Mediatizarea reţelei sanitare proprii a sistemului penitenciar prin susţinerea participării Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor la conferinţe/sesiuni de lucru, interne sau internaţionale pentru

Obţinerea unor sponsorizări sau donaţii, accesarea de fonduri externe, fonduri ce vor fi  utilizate pentru activităţi informativ-educative, de ajutorare cu medicamente şi materiale sanitare a celor aflaţi în suferinţă (la nivel de sistem şi/sau cazuri particulare, izolate), pentru desfăşurarea unor programe şi proiecte conforme politicilor de sănătate, protocoalelor, ghidurilor şi procedurilor în vigoare la nivelul sistemului sanitar şi penitenciar, pe linie medicală,  incluzând şi personalul angajat, accesare fonduri externe.

Organizarea unor sesiuni de instruire  pe teme de sănătate publică cu personalul angajat care intră direct în contact cu persoanele private de libertate.

          Protocolul a fost semnat de către directorul general adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, domnul comisar şef de penitenciare Marian STANCOVICI şi preşedintele Alianţei Pacienţilor Cronici din România, domnul Cezar IRIMIA, în prezenţa domnului comisar şef de penitenciare dr. Cristian NAZARE, iniţiatorul acestui demers.

← Către pagina principală

Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii