Astăzi 25-07-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Comunicat de presă din 18.11.2013

Comunicat de presă

Festivalul de Teatru pentru Deţinuţi

Ediţia a V-a

          Administraţia Naţională a Penitenciarelor organizează cea de-a V-a ediţie a Festivalului de Teatru pentru Deţinuţi. Evenimentul se desfăşoară în perioada 19-20 noiembrie 2013, la Teatrul Constantin Nottara – Bucureşti, instituţie teatrală parteneră care a găzduit cu generozitate  toate ediţiile anterioare ale festivalului.

          Piesele de teatru Familia Adams, Fundaţia, Biloxi Blues, Alchimia, Confesiuni, Macbeth – puse în scenă de penitenciarele Arad, Codlea, Baia Mare, Brăila, Jilava şi Rahova – au fost selecţionate dintr-un număr de 20 de piese de teatru şi vor fi interpretate de către 60 de  deţinuţi – actori.

          Festivalul de Teatru pentru Deținuți este un eveniment unic în Europa şi se constituie într-o amplă mişcare de reconsiderare a relaţiei penitenciarului cu societatea în procesul de reintegrare socială a foştilor deţinuţi.

          Evenimentul, organizat şi coordonat de către Direcţia Reintegrare Socială din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, a beneficiat de susţinere financiară din partea Înfrăţirea Sfânta Xenia-Salonic şi Global Commercium Development.

← Către lista de post
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii