Astăzi 17-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Comunicat de presă din 15.05.2014

Doi reprezentanți ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au participat la „Conferinţa în domeniul justiţiei penale – Libertate”. Evenimentul a avut loc în perioada 28-29 aprilie 2014 la Loen, Norvegia şi a fost organizat de Serviciile corecţionale norvegiene în contextul aniversării a 200 de ani de la adoptarea Constituţiei.

În cadrul conferinţei, au fost abordate teme precum: prioritățile serviciilor corecționale din Norvegia, tendințele terorismului contemporan în statele dezvoltate; managementul situațiilor de criză cu care s-au confruntat reprezentanții poliției norvegiene; impactul arhitecturii locurilor de detenție asupra persoanelor custodiate; intervenţiile recuperative destinate persoanelor încarcerate care au probleme cu abuzul de substanțe (alcool, droguri etc.). Scopul acțiunii a vizat asigurarea executării pedepselor, în conformitate cu normele internaţionale privind tratamentul deţinuţilor.

Activitatea a contribuit la consolidarea cooperării şi a relaţiilor bilaterale dintre Serviciile Corecţionale din Norvegia şi Sistemul Penitenciar şi de Probaţiune din România, precum şi cu ceilalţi participanţi din ţările europene, prin facilitarea networking-ului, schimbului, împărtăşirii şi transferului de cunoştinţe, tehnologie, experienţe şi bune practici dintre entităţile publice din statul finanţator şi statul beneficiar.

Pentru a concretiza schimbul de experienţă, realizarea cercetărilor comune şi oferirea suportului reciproc, discuţiile purtate cu reprezentanţii ţărilor participante s-au axat pe încheierea de protocoale de colaborare.

Participarea reprezenţanţilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor la acest eveniment a fost finanţată prin Programul RO 23 „Servicii corecţionale, inclusiv sancţiuni non-privative de libertate” din cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009 – 2014.

Supported by a grant from Norway through Bilateral Fund at Programme Level

← Către lista de post
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii