Astăzi 16-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Comunicat de presă din 14.09.2013

Comunicat de presă

Percheziţie efectuată la Penitenciarul Galaţi

Joi, 12 septembrie 2013, în intervalul orar 06.00-11.40, în baza autorizaţiei de percheziţie emisă de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi, s-au efectuat controale specifice la Penitenciarul Galaţi de către o echipă de ofiţeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, Inspectoratului de Jandarmi Galaţi, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, împreună cu angajaţi ai sectorului operativ din unitatea penitenciară. La acţiune au participat şi echipe de angajaţi ai penitenciarelor: Tichileşti, Brăila, Tulcea şi Focşani

Operaţiunea a vizat identificarea unor persoane private de libertate, aflate în custodia Penitenciarului Galaţi, suspectate de săvârşirea unor fapte de înşelăciune prin intermediul telefoanelor mobile.

În urma percheziţiei efectuate, au fost descoperite 13 telefoane mobile, 1 mp4, o agendă cu înscrisuri, obiecte care au fost ridicate în vederea confiscării şi predării organelor abilitate.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a demarat procedura verificării interne pentru identificarea cauzelor, împrejurărilor şi persoanelor responsabile de această situaţie. Rezultatele verificărilor şi măsurile dispuse vor fi făcute publice.

În perioada următoare, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, împreună cu organele abilitate ale statului, va intensifica acţiuni de acest tip la nivelul sistemului penitenciar.

Compartimentul Relaţii Publice şi Mass-Media

Administraţia Naţională a Penitenciarelor

← Către lista de post
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii