Astăzi 12-06-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Comunicat de presă din 11.04.2013

Prima „promoţie” de persoane private de libertate reabilitate prin terapia asistată de animale a absolvit cursurile de asistent dresor

După 2 luni de training şi antrenamente săptămânale, primul program de terapie asistată de animale pentru persoanele private de libertate desfăşurat la Bucureşti a luat sfârşit.

Proiectul «Un câine educat, un prieten minunat – Terapie asistată de animale»  a fost implementat  în perioada februarie-aprilie 2013, la Bucureşti şi Satu-Mare şi a fost derulat într-un parteneriat public-privat susţinut de: Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Asociaţia Angel Dog (Satu Mare), Dogtown (Bucureşti) şi Ringstar Club Dresaj (Bucureşti), cu validare ştiinţifică asigurată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinte ale Educatiei din cadrul Universităţii Babes Bolyai (Cluj-Napoca).

Activităţile proiectului au fost susţinute de Royal Canin şi, ulterior, de către Bayer România, care au contribuit la susţinerea costurilor necesare pentru evaluarea deţinutilor, precum şi pentru selectarea, hrănirea, deparazitarea şi găzduirea câinilor oferiţi de către Dogtown, în timp ce antrenamentele şi sesiunile de training au fost asigurate de către Angel Dog la Satu-Mare şi Ringstar la Bucureşti.

Toţi cei şase deţinuţi selectaţi din  penitenciarele Bucureşti Jilava şi Satu Mare au trecut cu succes examenul de evaluare, obţinând atestatul de Asistent Instructor de Dresaj, recunoscut de toate ţările membre ale Federaţiei Chinologice Internaţionale.

Experimentul pilot „Un câine educat, un prieten minunat” s-a desfăşurat cu scopul de a testa în România potenţialul terapiei neconventionale asistate de animale şi beneficiul acestei intervenţii asupra persoanelor private de libertate.

Pe viitor, având în vedere rezultatele obţinute,  se doreşte extinderea grupului ţintă, în măsura în care proiectul va găsi sursele de finanţare necesare implementării sale.

← Către pagina principală

Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii