Astăzi 16-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Comunicat de presă din 07.04.2014

Sărbătorile Pascale” în penitenciare

Hristos a înviat” Ce vorbă sfântă,
Îţi simţi de lacrimi calde ochii uzi,
Şi-n suflet parcă Serafimi îţi cântă,
De câte ori, creştine, îl auzi.

Hristos a înviat în firul ierbii,
A înviat Hristos în adevăr,
În poieniţa-n care zburdă cerbii,
În florile de piersic şi de măr
.

 Vasile  Militaru

Sărbătoare a iertării, a speranţei şi a mântuirii, Învierea Domnului este pregătită şi aşteptată cu smerenie şi bucurie de persoanele private de libertate custodiate în unităţile sistemului penitenciar.

Pentru întâmpinarea Paştelui, la iniţiativa Direcţiei Reintegrare Socială, prin intermediul personalului serviciilor/birourilor de Educaţie din cadrul unităţilor subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, se vor organiza şi derula, în perioada 7 aprilie– 11 mai 2014, activităţi tradiţionale cu caracter inedit, întrunite generic în proiectul de activitate „Sărbătorile Pascale„. Scopul acestuia este acela de a sensibiliza şi responsabiliza deţinuţii, prin valorificarea abilităţilor, aptitudinilor şi intereselor acestora, cu sprijinul voluntarilor instituţiilor şi fundaţiilor partenere.

Astfel, persoanele condamnate vor participa la manifestări artistice (cercuri de lectură, teatru, cenacluri literare, muzică, desen, grafică, arte plastice), la activităţi de sculptură, modelaj şi fotografie. De asemenea, în unităţile penitenciare vor fi organizate competiţii şi întreceri sportive, expoziţii, dezbateri şi concursuri tematice.

Un rol deosebit de important îl vor avea vizitele în comunitate, cenaclurile duhovniceşti– filocalice, precum şi activităţile de voluntariat cu specific adaptat perioadei pascale.

Totodată, în baza colaborării cu preoţii slujitori de la toate cultele care sărbătoresc „Paştele” în această perioadă, preoţii capelani ai unităţilor vor susţine un program special de pregătire duhovnicească, prin intensificarea slujbelor, a consilierilor şi spovedaniei.

                    

 

← Către lista de post
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii