Astăzi 23-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Comunicat de presă din 04.12.2013

Comunicat de presă

Persoanele custodiate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor îşi expun lucrările de artizanat la târgurile organizate de Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”

            Administraţia Naţională a Penitenciarelor, prin Direcţia Reintegrare Socială, participă, în perioada 30 noiembrie- 08 decembrie 2013, la târgurile organizate de Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

     Penitenciarele: Colibaşi, Bucureşti- Rahova, Tulcea, Mărgineni, Ploieşti, Târgşor şi Centrul de Reeducare Târgu Ocna sunt prezente la târgurile de artizanat desfăşurate în cinstea Zilei Naţionale a României, dar şi a Sărbătorilor de iarnă, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”. Acesta prevede derularea în comun a unor evenimente în care să fie implicate persoanele aflate în detenţie, care participă la activităţi de terapie ocupaţională şi de tip hobby în unităţile în care îşi ispăşesc pedepsele privative de libertate.

     În perioada 30.11 – 01.12.2013, Penitenciarul Colibaşi a participat, cu obiecte confecţionate în cadrul atelierelor ocupaţionale, la târgul organizat în cinstea zilei de 1 Decembrie, eveniment la care au fost prezenţi şi doi deţinuţi care au executat, demonstrativ, lucrări de sculptură şi artizanat, sub îndrumarea meşterului popular  Rodoş Ioan, fidel colaborator al unităţii de detenţie.

     Penitenciarele: Bucureşti– Rahova, Tulcea, Mărgineni, Ploieşti, Târgşor şi Centrul de Reeducare Târgu Ocna vor participa, de asemenea, cu obiecte confecţionate de către deţinuţi, la Târgul de cadouri şi jucării de Moş Nicolae, organizat în perioada 02 – 08.12.2013. Şi la acest eveniment vor fi prezente trei persoane private de libertate, din partea Penitenciarului Bucureşti- Rahova, care vor confecţiona, pe loc, obiecte de artizanat.

     Prin desfăşurarea acestor manifestări se urmăreşte facilitarea reintegrării sociale a persoanelor aflate în custodia Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, precum şi crearea unei imagini corecte a instituţiilor penitenciare, în  cadrul comunităţii.

← Către lista de post
Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii