Astăzi 16-04-2024 sunt: 24106 persoane private de libertate

Comunicat de presă – 08.04.2013

Activităţi cultural artistice organizate în Penitenciarul Bucureşti Rahova cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor

Astăzi, 08 aprilie 2013, la Clubul Central al Penitenciarului Bucureşti Rahova au avut loc manifestări cultural artistice, cu ocazia „Zilei Internaţionale a Romilor”.

Evenimentul a fost organizat de Direcţia Reintegrare Socială a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor în colaborare cu Serviciul de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială şi Serviciul Aplicare Regim Penitenciar din Penitenciarul Bucureşti Rahova. La această activitate au fost invitaţi să participe mai mulţi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale ce desfăşoară activităţi orientate către specificul vieţii persoanelor de etnie romă, precum și asociații care activează în domeniul apărării drepturilor omului.

Scopul acestei acţiuni a fost atragerea atenţiei societăţii asupra problemelor cu care se confruntă romii, dar şi punerea în valoare a culturii şi potenţialului creativ al acestora.

Agenda evenimentului a cuprins: un moment artistic susţinut de formaţia artistică a penitenciarului „Dinamic Group” şi de persoane de etnie romă aflate în penitenciar, o expoziţie cu obiecte decorative confecţionate de persoane private de libertate şi o dezbatere pe tema istoriei, tradiţiei şi valorilor romilor.

Astfel de evenimente fac parte din programele de educaţie, având ca scop facilitarea reintegrării sociale a persoanelor private de libertate prin creşterea încrederii în propria persoană, îmbunătăţirea relaţionării şi comunicării. Nu în ultimul rând, activitatea vizează  încurajarea solidarităţii în comunitate, responsabilizarea socială prin implicarea în proiecte menite să valorizeze resursele şi potenţialul creativ.

 

← Către pagina principală

Sari la conținut

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii