Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna este o instituţie publică de interes naţional, cu personalitate juridică, în subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, care face parte din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale statului, şi are ca principal obiect de activitate formarea iniţială a agenţilor şi perfecţionarea personalului din unităţile sistemului penitenciar.

 

           

26 noiembrie 2015

 

În spiritul dezvoltării sentimentului de responsabilitate socială în rândul elevilor, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna a continuat și anul acesta tradiția organizării unor ample campanii de donare de sânge. Astfel că, în zilele de 23, 24 și 25 noiembrie 2015, un număr de 160 de elevi ai școlii au răspuns pozitiv inițiativei conducerii privind ajutorarea semenilor și sprijinirea sistemului medical prin donarea de sânge.

Comnicat de presă >>

19 noiembrie 2015

   

               Joi, 19 noiembrie 2015, începând cu ora 0900, în baza protocolului de colaborare între Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tg. Ocna și Universitatea "GEORGE BACOVIA" din Bacău, un grup de 15 elevi însoțiți de către directorul școlii, comisar șef de penitenciare Vasile SCUTARU, și profesor comisar de penitenciare Valeriu ȘTEFĂNESCU, au luat parte la lucrările conferinței naționale cu participare internațională: "Devianță și Criminalitate. Evoluție, Tendințe și Perspective - Ediția I/ 2015", organizată de către Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative.

          Comunicat de presă >> 

 

11 noiembrie 2015

           Miercuri, 11 noiembrie 2015, începând cu ora 1100, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna a organizat Conferinţa - „Gratiile nu despart suflete", conferință ajuns la cea de a IV-a ediție, în cadrul căreia au fost invitaţi să susţină prelegeri domnul Octav Bjoza – subsecretar de stat în cadrul secretariatului general al Guvernului, scriitor şi preşedinte al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici, şi domnul Ioan Chertiţie – scriitor şi preşedinte al Asociaţiei Pro - Activ Memoria.

          Comunicat de presă >> 

 

03 Noiembrie 2015

 

 

În data de 03 noiembrie 2015 un număr de 90 de elevi ai Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna au participat la la cea de a X-a ediție a manifestării "Ziua Vânătorilor de Munte" organizată de către Primăria orașului Tîrgu Ocna și Batalionul 22 "Cireșoaia" – Vânători de Munte din localitatea Sfântu Gheorghe, județul Covasna. Evenimentul a fost susținut și de Fanfara Garnizoanei Bacău a Unității Militare 02015.

Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna a fost reprezentată de către comisar șef de penitenciare Gabriel LĂZĂRESCU, comisar șef de penitenciare Marius ȘOVA și comisar șef de penitenciare Virgil NECHITA.

După deschiderea festivității și trecerea în revistă a Gărzii de Onoare a urmat intonarea Imnului de stat, slujba religioasă, alocuțiunile oficialităților, intonarea Imnului eroilor și depunerea de coroane în memoria Batalionului de Vânători de Munte pentru spiritul de sacrificiu și vitejie din Primul Război Mondial pe linia frontului desfășurată în zona Târgu Ocna-Cireșoaia-Coșna-Vrânceanu-Oituz.

Manifestarea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare din care au făcut parte și elevii școlii.

Pentru noii elevi care au intrat acum în marea familie a lucrătorilor de penitenciare, participarea la această festivitate reprezintă omagiul și deplina lor recunoștință față de eroii noștri. 

Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penit. Tg.Ocna

Newsletter

Chestionare

Petitii online