Acasă

    Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna este instituție de învățământ postliceal militar, aflată în subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor - Ministerul Justiției, acreditată de către Ministerul Educației Naționale, care asigură școlarizarea viitorilor agenți de penitenciare, prin cursuri cu durată de un an.

Misiune

"Asigurăm pregătirea agenților de penitenciare și formarea competențelor acestora la nivel de excelență, pentru a asigura personal profesionist unităților de detenție din sistemul penitenciar."

Viziune

"Agenți de penitenciare integri și profesioniști pentru un sistem penitenciar performant."

Deviza școlii

"Cea mai nobilă preocupare a omului e omul"

 

Condiţii de şcolarizare 

    Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna asigură, prin cusuri postliceale de zi", cu durata de un an școlar, pregătirea tinerilor în calificarea profesională de "agent de penitenciare", nivel de calificare 3.

     Instituţia asigură dobândirea de competenţe prin însuşirea unor noţiuni din domeniul juridic, socio-uman şi reglementări specifice sistemului penitenciar.

    Concursul de admitere se organizează şi se desfăşoară anual la sediul şcolii, într-o singură sesiune.

    Concursul de admitere constă în:
· Probe eliminatorii – selectarea dosarelor şi verificarea aptitudinilor fizice;
· Probe scrise la "Limba română" şi " Istoria românilor" – teste grilă.
   Candidaţii sunt declaraţi admişi dacă au obţinut media finală minim 5 şi s-au clasificat în limita numărului de locuri scoase la concurs.

   Participarea la concursul de admitere este condiţionată de achitarea unei taxe.


Elemente de interes :
· asigurarea unui loc de muncă stabil, după absolvire, prin repartizarea într-o unitate a sistemului penitenciar;
· condiţii de salarizare decente;
· durata de şcolarizare de 1 an;
· costurile destinate cazării, mesei, echipării, cursurilor şi asistenţei medicale pe timpul şcolarizării sunt suportate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor;
· acordarea unei indemnizaţii lunare pe timpul studiilor.

 

PRELEGERE SUSȚINUTĂ DE CĂTRE SPECIALIȘTI DIN CADRUL POLIȚIEI STAȚIUNII TÎRGU OCNA CU TEMA"RESPECTAREA REGULILOR DE CIRCULAȚIE, CONDUCERE PREVENTIVĂ ȘI RESPECTAREA NORMELOR DE CONDUITĂ CA PIETON PE DRUMURILE PUBLICE"

Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, instituție de învățământ aflată în subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiției, școlarizează anual tineri cu vârste cuprinse între 18 și 35 ani.

Având în vedere că o parte dintre aceștia sunt posesori de autoturisme, iar ceilalți au calitatea de pieton, în data de 24 noiembrie 2016, începând cu ora 1330, lucrători din cadrul  Poliției Stațiunii Tîrgu Ocna - compartimentele circulație și ordine publică, respectiv doamna subinspector Mădălina BĂLAN și  domnul agent șef principal George POSTOLACHE, au susținut elevilor școlii o prelegere referitoare la "Respectarea regulilor de circulație, conducere preventivă și respectarea normelor de conduită ca pieton pe drumurile publice".  citeste mai departe

CAMPANIA UMANITARĂ DE DONARE DE SÂNGE "SALVAREA UNEI VIEȚI DEPINDE DE TINE!"

În spiritul dezvoltării sentimentului de responsabilitate socială în rândul elevilor, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguină Bacău, continuă și în anul școlar 2016 - 2017 organizarea unor ample campanii de donare de sânge.

Derularea unui astfel de proiect a devenit o tradiţie pentru şcoala noastră, fiind în al treilea an de desfăşurare, elevii şi cadrele conştientizând reacţia proactivă faţă de consecinţele lipsei de sânge la nivelul instituțiilor medicale.

În acest sens, în zilele de 9 și 10 noiembrie 2016, elevii școlii au răspuns inițiativei conducerii, în scopul ajutorării semenilor și sprijinirea sistemului medical național, prin donarea de sânge. citeste mai departe

Conferință "Gratiile nu despart suflete" – ediția a VI-a

 

În perioada anilor 2012 – 2016, prin colaborarea dintre Administrația Națională a Penitenciarelor, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna, Asociația Foștilor Deținuți Politic din România și Asociația "Pro – Activ Memoria" au fost organizate evenimente având ca obiectiv rememorarea unor momente tragice petrecute în închisorile comuniste ale României.

    

În spirtul celor prezentate, în data de 9 noiembrie 2016, elevii și personalul didactic al Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna au participat la cea de-a VI-a ediție a Conferinței"Gratiile nu despart suflete".

Manifestarea s-a desfășurat la sediul instituției noastre și a avut ca invitați pe Domnul Octavian BJOZA - Subsecretar de Stat în Secretariatul General al Guvernului României și Președinte al "Asociației Foștilor Deținuți Politic din România",  Domnul Ioan CHERTIȚIE, scriitor și Președinte al Asociației "Pro-Activ MEMORIA", în calitate de inițiatori și coorganizatori ai conferinței încă de începuturile inițierii acestei activități cu caracter cultural si istoric.

De asemenea, ne-a bucurat cu prezenta Domnul Constantin RUSANOVSCHI – Președintele Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina – filiala Onești.

 

           Elevii școlii au participat activ la această conferință profitând prezenta invitaților de seamă și adresând întrebări tematice privind evoluția sistemului penitenciar în perioada comunistă. 

Scopul acestor evenimente este de a înfăptui înfăptuirea în conștiința tinerilor elevi a  unei datorii morale față de victimele opresiunii, în acord cu valorile și istoria traversată de sistemul penitenciar românesc și la efectul dorit în procesul de reformare și modernizare a personalului de penitenciare.

 

Excursia tematică la "Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței" - Sighetu Marmației

           În perioada 03-06.11.2016, un număr de 25 elevi ai Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna însoțiți de către comisar șef de penitenciare Valeriu ȘTEFĂNESCU și agent șef principal Iulian CHAȘCEC, au realizat excursia tematică la "Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței" din Sighetu Marmației și la "Cimitirul Săracilor", ansamblu arhitectural dedicat memoriei deţinuţilor politic morţi sau executaţi în închisorile, lagărele şi deportările comuniste, precum şi memoriei partizanilor ucişi în luptele cu Securitatea. citeste mai departe

PARTICIPAREA ELEVILOR ȘCOLII NAȚIONALE DE PREGĂTIRE A AGENȚILOR DE PENITENCIARE TÎRGU OCNA LA ACTIVITĂȚILE COMEMORATIVE DEDICATE "ZILEI VÂNĂTORULUI DE MUNTE"

"Ziua Vânătorului de Munte", sărbătorită anual la data de 3 noiembrie, marchează constituirea primului batalion de vânători de munte din Armata Română,  iar trupele de vânători de munte reprezintă o specialitate de elită din cadrul Forțelor Terestre, care își dovedesc eficiența și capabilitatea de a îndeplini misiuni de apărare a țării, în special în trecătorile din Carpați.

Din perspectiva apartenenţei instituţiei noastre la sistemul naţional de ordine publică şi siguranţă naţională ale statului, în data de 1 noiembrie 2016, elevii Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna au participat la cea de-a XI-a ediţie a manifestărilor comemorative dedicate Zilei Vânătorului de Munte, organizate de Primăria oraşului Tîrgu Ocna şi Batalionul 22 ,,Cireşoaia"- Vânători de Munte - Sfântu Gheorghe, în Piațeta orașului Tîrgu Ocna.

Alături de garda de onoare și detașamentul de vânători de munte de la Sfântu Gheorghe, elevii şcolii au defilat pe acordurile muzicii militare, reuşind să atragă atenţia şi simpatia publicului din Tîrgu Ocna, prin tinereţea şi ţinuta lor deosebită.

Tinerii elevi au depus o coroană de flori, în memoria Batalionului de Vânători de Munte, care în primul război mondial, sub comanda maiorului Virgil Bădulescu, şi-a demonstrat vitejia şi spiritul de sacrificiu pe câmpurile de luptă de la Tîrgu Ocna, Cireşoaia, Coşna, Vrânceanu şi Oituz, sub deviza "Pe aici nu se trece!".

Profesionalismul, onoarea, riscurile, determinarea, tenacitatea, sacrificiile  specifice vânătorilor de munte reprezintă un set de valori de neînlocuit și un exemplu de dezvoltare a abilităților tinerilor elevi, ca viitori agenți de penitenciare.

Acest eveniment comemorativ este  un bun prilej pentru a cultiva în conştiinţa viitorilor agenţi de penitenciare sentimentul  ataşamentului faţă de patrie şi de valorile istorice ale neamului.

 

 

Cea de-a cincea întâlnire transnaţională de management a proiectului organizată de către Școala Națională de Administrație Penitenciară (ENAP) în Agen - Franța, din cadrul  proiectului  „Learning By Doing"

Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna a obținut, în anul 2014, aprobarea unei linii de finanțare din fonduri europene nerambursabile pentru proiectul „Learning By Doing" în cadrul Programului ERASMUS +, acţiunea cheie 2. Proiectul are o perioadă de derulare de trei ani și se desfășoară în parteneriat cu instituții de formare profesională a personalului pentru sistemul penitenciar din Franța, Italia, Turcia, Polonia și Republica Moldova.

În conformitate cu Planul de activități al proiectului, în perioada 18 – 20 octombrie  2016, s-a desfășurat cea de-a cincea întâlnire transnaţională de management a proiectului, organizată de către  Școala Națională de Administrație Penitenciară (ENAP) în Agen – Franța, la care a participat echipa de management a Școlii. Citeste mai departe

Participarea Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna la EXPO MILITAR, SECURITATE ȘI SIGURANȚĂ PUBLICĂ   - Ediția a III-a

21 - 23 octombrie 2016

 

În perioada 21 – 23 octombrie 2016, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tg. Ocna, în colaborare cu Penitenciarul Bacău, a participat la o prezentare de tehnică militară și exerciții aplicative, desfășurată în cadrul "EXPO MILITAR, SECURITATE ȘI SIGURANȚĂ PUBLICĂ BACĂU" - ediția a III-a - cel mai mare târg de profil din Moldova.

 Expoziția a fost organizată de  S.C.  Centrul de Afaceri și Expozițional Bacău S.A., și a avut ca scop reunirea celor mai importante firme din domeniile: militar, ordine publică, situații de urgență și securitate.

Din partea Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna a participat o echipă formată din trei elevi însoțiți de către comisar șef de penitenciare Valeriu ȘTEFĂNESCU – ofițer profesor și agent șef principal Iulian CHAȘCEC – agent instructor în cadrul Catedrei de Instrucția Tragerii si Pregătire Fizică.

În cadrul expoziției, tinerii elevi au prezentat uniforma specifică sistemului penitenciar și au distribuit pliante cu oferta educațională a sistemului penitenciar românesc.

Pe parcursul celor trei zile, vizitatorii au putut vedea echipamente din dotarea unităților penitenciare, precum și ale forțelor din cadrul Ministerului Apărării Naționale și structurilor din Ministerul Afacerilor Interne.

Având în vedere profesia de „agent de penitenciare", pentru care elevii noștri se pregătesc, această participare a reprezentat pentru comunitate o oportunitate de a cunoaște mai bine specificul sistemului penitenciar, care este onorat să facă parte din rândul instituțiilor din  sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

FESTIVITATEA DE DESCHIDERE A ANULUI ȘCOLAR 2016 - 2017

 

Un eveniment plin de încărcătură emoţională şi de speranţe este momentul deschiderii cursurilor Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna pentru că marchează debutul unei noi generații de elevi în demersul pregătirii profesionale ca viitori agenți de penitenciare.

Colectivul şcolii a venit în întâmpinarea celor 244 elevi din România  şi 15 elevi din Republica Moldova  și va încerca prin toate mijloacele de care dispune să pună piatra de temelie a pregătirii acestora pentru viitoarea profesie.

Pentru marcarea într-un cadru festiv a momentului începerii şcolii de către elevi, în ziua de 13 octombrie 2016, începând cu ora 1000, a avut loc Festivitatea de deschidere a anului școlar 2016 – 2017.

Alături de elevi şi de colectivul şcolii, la festivitate au fost prezenţi directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, comisar șef de penitenciare Marius VULPE, directorul Direcției Resurse Umane din cadrul Departamentului Instituțiilor Penitenciare din Republica Moldova, locotenent colonel de justiție Larisa FRIJA, directorii instituțiilor penitenciare din zonă, primarul orașului Tîrgu Ocna, reprezentantul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și  Formării Profesionale, doamna Andreea TUDORACHE și alți colaboratori. citeste mai departe

Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penit. Tg.Ocna
Astăzi (11/12/2016) sunt: 23 persoane private de libertate

Newsletter

Chestionare

Petitii online