Acces penitenciar

Persoanele care solicită acordarea dreptului la pachet/vizită vor avea acces la sectorul Vizite numai după prezentarea unui act de identitate valabil (B.I., C.I., paşaport, permis de conducere).

Nu vor fi admise la vizită persoane care nu deţin acte de identitate, sub influenţa băuturilor alcoolice, cele care nu se supun controlului antitetorist, cât şi cele care la vizitele anterioare au încercat să introducă obiecte interzise, au tulburat grav activitatea de acordare a drepturilor, sau asupra cărora sunt indicii că ar pereclita siguranţa locului de deţinere.

Accesul la vizita se face în limita a 2(două) persoane majore şi a 2(doi) minori.

Persoanele private de libertate pot fi vizitate de către membrii de familie: parinţi, fraţi, soţ/soţie, copii, bunici, cât şi de alte persoane pentru care există aprobarea directorului unităţii şi acordul persoanelor private de libertate.

În scopul prevenirii introducerii în locul de deţinere de armament, muniţie ori substanţe stupefiante, toxice sau explozive, precum şi a altor bunuri şi obiecte interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertate, vizitatorii vor fi supuşi în mod obligatoriu controlului antiterorist ori de specialitate, prin observare, palpare, control corporal sau utilizarea unor echipamente tehnice fixe ori portabile de detectare a celor menţionate şi sunt obligaţi să depună la postul de control bagajele şi obiectele care nu au legătură cu efectuarea vizitei.

AVERTISMENT

(1) Introducerea în mod ilicit în penitenciar a bunurilor şi obiectelor interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertate (droguri, telefoane mobile, cartele SIM, incarcatoare de telefon, etc...), în scopul utilizarii de către acestea, se pedepseste cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă fapta prevazută la alin. (1) a fost savârşită de personalul din sistemul administraţiei penitenciare, la maximul pedepsei se poate adauga un spor de pâna la 2 ani.

 

Penitenciarul-Spital Colibaşi

Newsletter

Chestionare

Petitii online