Comunicat de presa Congres Medicalis


Sesiune de comunicări ştiinţifice şi workshopuri dedicate  „medicinei penitenciare"  în cadrul  celui de-al 14-lea Congres Internaţional al tinerilor medici şi studenţilor la medicină -

MEDICALIS 2013

 

În perioada 16-19 mai 2013, la Cluj-Napoca s-a desfăşurat una dintre cele mai prestigioase manifestări ştiinţifice studenţeşti din România şi anume Congresul Internaţional pentru studenţi şi tineri medici -Medicalis 2013. Evenimentul a fost organizat  de către Organizaţia Studenţilor Medicinişti din Cluj, sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", Cluj-Napoca, Administraţia Naţională a Penitenciarelor  fiind partener ştiinţific.   Ajunsă la cea de-a 14-a ediţie, manifestarea atrage anual peste 750 de participanţi din ţară şi din străinătate, în Aula şi Amfiteatrele Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", Cluj-Napoca.

Programul congresului a cuprins lucrări ştiinţifice susţinute de către studenţi, conferinţe şi workshopuri la care au luat parte personalităţi ale lumii medicale clujene, naţionale şi internaţionale.

Prezentările ştiinţifice intitulate „Correctional Medicine: International Challenges and Opportunities" au fost prezentate de către Dr. John May, preşedintele - „Health Through Walls" şi membru în conducerea – „International Corrections and Prisons Association".

       Workshop-ul „Prison medicine", aflat la cea de-a treia ediţie şi realizat în parteneriat cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor, s-a desfăşurat în zilele de 17 şi 18 mai, de la ora 09:30 la Penitenciarul Spital Dej şi a cuprins: prezentarea organizării asistenţei medicale în reţeaua penitenciarelor din România, vizitarea penitenciarului şi prezentări powerpoint:  "Autoagresiunile în penitenciare –între mit şi  realitate"  şi "Telemedicina în sistemul penitenciar românesc".

       Tot în cadrul acestui congres, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a organizat un stand de promovare a ofertei de dezvoltare a carierei profesionale medicale, în sistemul penitenciar.

              

Persoană de contact: purtător de cuvânt Subcomisar Gianina MODREA ,

telefon 0264/ 214121, tel. mobil 0741265881, fax 0264/ 212699,

e-mail: gianina.modrea@anp.gov.ro

 

Conferinta Medicalis 2013

Cel de-al 14-lea Congres Internaţional Medicalis, pentru studenţii de medicină şi tinerii medici

16-19 mai 2013, Cluj-Napoca, Romania

În cadrul celui de-al 14-lea Congres Internaţional Medicalis, dedicat tinerilor medici şi studenţilor la facultăţile de medicină, ce va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 16-19 mai 2013, vor fi organizate sesiuni de prezentări ştiinţifice şi ateliere de lucru privind medicina penitenciară.

Două ateliere de lucru privind medicina penitenciară se vor desfăşura la Penitenciarul-Spital Dej, în zilele de 17 şi 18 mai 2013, iar prezentările ştiinţifice intitulate „Correctional Medicine: International Challenges and Opportunities" vor fi prezentate de către Dr. John May, preşedintele - „Health Through Walls" şi membru în conducerea – „International Corrections and Prisons Association".

Pentru informaţii suplimentare referitoare la atelierele de lucru derulate în cadrul Penitenciarului-Spital Dej, puteţi accesa site-ul unităţii http://www.anp.gov.ro/web/penitenciarul-spital-dej/.

 

Persoană de contact: purtător de cuvânt Subcomisar Gianina MODREA ,

telefon 0264/ 214121, tel. mobil 0741265881, fax 0264/ 212699,

e-mail: gianina.modrea@anp.gov.ro

Comunicat de presa 29 aprilie 2013

Paştele este cea mai importantă sărbătoare din viaţa creştinilor, ce aparţine primăverii – anotimpul înnoirii, al renaşterii naturii, al purificării sufleteşti şi al înseninării spirituale.

Pentru fiecare dintre noi reprezintă un moment de reîntoarcere la tradiţiile specifice, la origini şi la obiceiurile vechi păstrate de sute de ani şi transmise generaţiilor viitoare.

În acest sens, instituţia noastră a venit în sprijinul câtorva persoane private de libertate, care au dorit cu această ocazie să doneze din puţinul lor şi copiilor şi familiilor cu dificultăţi materiale, pentru ei această acţiune având o dublă semnificaţie: una dată de sărbătoarea pascală şi una de îmbunătăţire a imaginii şi a respectului de sine, acestea conferindu-le sentimentul utilităţii şi şansa de a fi mereu parte din societate în momentele semnificative.

Activitatea se va desfăşura în data de 29.04.2013, în intervalul  orar 13.00-15.00, la Centrul  de zi „FAMILIA ŞI COPILUL" din mun. Dej, str. Alexandru Szopoş, nr. 4, jud. Cluj, o instituţie de asistenţă socială din cadrul Primăriei Dej, cu rol de asistare şi de oferire de servicii de asistenţă socială copiilor şi familiilor aflate în dificultăţi materiale.

Donaţiile persoanelor private de libertate constau în fructe, dulciuri, sucuri şi conserve.

 

Persoană de contact: purtător de cuvânt Subcomisar Gianina MODREA ,

telefon 0264/ 214121, tel. mobil 0741265881, fax 0264/ 212699,

 e-mail: gianina.modrea@anp.gov.ro

 

Investigaţii medicale în Penitenciarul Spital Dej

Penitenciarul-Spital Dej, vine în sprijinul cetăţenilor municipiului Dej, oferind o gamă extinsă de servicii medicale şi analize de laborator la un nivel ridicat de profesionalism.

Unitatea noastră efectuează consultaţii si investigaţii medicale de specialitate, contra cost, în specialităţile:chirurgie generală, oftalmologie,ORL, medicină internă si cardiologie, precum si investigaţii de laborator si radio-imagistice la preţuri foarte avantajoase.

Informaţii suplimentare se pot afla la avizierul unităţii,  la numărul de telefon 0264-214121 interior 120 precum si pe site-ul unităţii. 

 

Persoană de contact: purtător de cuvânt Subcomisar Gianina MODREA ,
telefon 0264/ 214121, tel. mobil 0741265881, fax 0264/ 212699,
e-mail: gianina.modrea@anp.gov.ro

 

Sfintele Moaste ale celor 12 Apostoli

      Miercuri 3 aprilie 2013, Relicvariul cu Sfintele Moaşte ale celor 12 Apostoli, şi-a continuat pelerinajul prin ţară, fiind adus şi la Penitenciarul Spital Dej, de către Preotul Călin Moldovan, parohul Bisericii Greco-Catolice Sfântul Anton de Padova din Dej.

      Pelerinajul Sfintelor Moaşte ale celor 12 Apostoli, aduse de la Catedrala "Sfînta Treime" din Blaj, a început pe 15 martie, când au fost expuse la Capela "Sfîntul Iosif" din Cluj-Napoca şi este o acţiune organizată sub semnul Anului Credinţei, declarat în 2012, în luna octombrie, de către Papa Benedict al XVI-lea.

      Anul Credinţei va fi celebrat până în luna noiembrie 2013, în întreaga Biserică Catolică.

      Primul penitenciar la care a poposit urna cu Sfintele Moaşte a fost Penitenciarul Gherla, unde persoanele private de libertate s-au rugat pentru alinarea suferinţelor aduse de păcatele pe care le-au săvârşit.

      Apropierea Sfintelor Paşti, a făcut ca şi în Penitenciarul Spital Dej, prezenţa rămăşiţelor pământeşti ale Apostolilor, să aducă clipe de reculegere şi bucurie pentru 43 de persoane private de libertate şi întreg personalul unităţii.

 

Purtător de cuvânt Subcomisar Gianina MODREA ,
telefon 0264/ 214121,
tel. mobil 0741265881,
fax 0264/ 212699,
 e-mail: gianina.modrea@anp.gov.ro

 

Campanie de recrutare

Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile subordonate au demarat luni, 25 martie 2013, campania de informare şi recrutare pentru anul şcolar şi universitar  2013-2014.

Campania de informare se adresează tinerilor aflaţi în ultimii ani de liceu şi vizează creşterea interesului tinerilor pentru o carieră profesională în cadrul sistemului penitenciar, prin parcurgerea cursurilor disponibile la: Academia Tehnică Militară Bucureşti, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu" Sibiu, Institutul de Medicină Militară, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I", Piteşti, Academia Naţională de Informaţii ,,Mihai Viteazul", Academia de Poliţie  „Alexandru Ioan Cuza" şi Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna.

Informarea tinerilor liceeni se derulează la nivel naţional şi se va realiza de către angajaţii sistemului penitenciar din aparatul central şi unităţile subordonate, în perioada 25.03-05.04.2013.

Relaţii suplimentare privind calendarul, condiţiile de înscriere, probele de admitere pot fi obţinute la Biroul resurse umane  din cadrul Penitenciarului-Spital Dej, telefon 0264-214121,

 

Bilanţul activităţii pe anul 2012

Vineri, 25 ianuarie 2013, începând cu ora 10.00, la sediul Penitenciarului Spital Dej a avut loc şedinţa festivă de prezentare a bilanţului activităţilor Penitenciarului Spital Dej din anul 2012.

În cadrul şedinţei a fost prezentată activitatea sectoarelor de activitate ale penitenciarului, obiectivele propuse şi cele realizate, dificultăţile întâmpinate în anul 2012 precum şi obiectivele pe care sectoarele de activitate ale penitenciarului şi le-au propus pentru anul 2013.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a fost reprezentată de doamna subcomisar de penitenciare Ioana Morar, director Direcţia Reintegrare Socială. În calitate de invitaţi, pe lângă foste cadre ale unităţii şi alţi colaboratori, au mai participat domnul deputat Itu Cornel şi primarul municipiului Dej, domnul Morar Costan.

 

 

                        subcomisar de penitenciare Ioja Dan

p.purtător de cuvânt

Penitenciarul Spital Dej

Penitenciarul-Spital Dej

Newsletter

Chestionare

Petitii online