Programe şi activităţi educaţionale

 

 

  1. Programul de ADAPTARE LA VIAŢA INSTITUŢIONALĂ INFOPRO – program de informare cu privire la regulamentul de ordine interioară, care trebuie respectat pe perioada executării pedepsei
  2. Programul de ALFABETIZARE START ABC ... – program destinat persoanelor private de libertate care nu ştiu carte
  3. Programul de EDUCAŢIE PENTRU SĂNĂTATE EDUCOSAN – programul are ca scop formarea unui mod de viaţă sănătos, bazat pe respectarea regulilor de igienă individuală şi colectivă
  4. Programul de EDUCAŢIE CIVICĂ – programul are ca scop cunoaşterea de către persoanele private de libertate a structurii şi funcţionalităţii statului de drept şi asimilarea cunoştinţelor despre legile care trebuie să normeze comportamentul uman în societate, precum şi dezvoltarea respectului, ca valoare şi însuşire civică de comportament şi convieţuire umană.
  5. Programul EDUCAŢIE PENTRU VIAŢA DE FAMILIE – constă în pregătirea persoanelor private de libertate pentru asumarea unui rol familial (conjugal şi parental) care să pună accent pe comunicarea eficientă în cadrul familiei şi reconsiderarea poziţiei faţă de familiile celor care au înregistrat eşecuri în calitate de partener de viaţă sau părinte.
  6. Programul de dezvoltare a UNIVERSULUI CUNOAŞTERII – vizează educarea şi dezvoltarea persoanelor aflate în executarea unei sancţiuni privative de libertate, precum şi îmbunătăţirea climatului instituţional, prin creşterea nivelului de informare şi cultură generală a persoanelor custodiate.
  7. Programul MENŢINEREA UNEI VIEŢI ACTIVE – activităţi sport – recreative (şah, remmy, sudoku, cărţi, quilling, tehnica fir – art, activităţi ocupaţional – recxreative desfăşurate împreună cu Fundaţia Stânca Veacurilor.
  8. Programul de EDUCAŢIE PENTRU FEMEI EDUCOFEMINA – vizează educarea şi dezvoltarea persoanelor aflate în executarea unei sancţiuni privative de libertate, precum şi îmbunătăţirea climatului instituţional, prin creşterea nivelului de informare şi cultură generală a persoanelor custodiate.
  9. Programul de PREGĂTIRE PENTRU LIBERARE – pregătirea persoanelor care au executat sancţiuni privative de libertate în vcederea diminuării impactului negativ produs de ieşirea din mediul penitenciar şi creşterea şanselor de incluziune socială.
Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava
Astăzi (28/04/2017) sunt: 416 persoane private de libertate

Newsletter

Chestionare

Petitii online