« Înapoi

Comunicat de presa - Analiza de bilant a activitatii Penitenciarului Iasi pe anul 2016

Comunicat de presa - Analiza de bilant a activitatii Penitenciarului Iasi pe anul 2016

C O M U N  I C A T  D E  P R E S Ă

Vineri, 20 ianuarie 2017, începând cu ora 10.00, directorul Penitenciarului Iaşi, dl. comisar şef de penitenciare Marian – Pompiliu DIMA a prezentat Analiza de bilanţ a activităţii desfăşurate de personalul unităţii noastre în anul 2016. La eveniment, alături de personalul penitenciarului, a participat un reprezentant din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, judecătorul de supraveghere a privării de libertate, precum  şi reprezentanţi din partea sindicatelor.  

Penitenciarul Iaşi este parte din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, care s-a implicat activ în reducerea criminalităţii şi creşterii nivelului de siguranţă în societate, prin principalul său prerogativ legal: asistarea persoanelor private de libertate, în vederea reintegrării lor sociale şi a prevenirii săvârşirii de noi infracţiuni.

Ca serviciu social aflat în slujba comunităţii, Penitenciarul Iaşi a acţionat în cursul anului 2016 pentru creşterea gradului de siguranţă, prin prevenirea evadărilor şi a săvârşirii de noi infracţiuni de către deţinuţi, folosindu-se de oportunitatea executării pedepselor cu închisoarea pentru a influenţa şi schimba pozitiv comportamentul celor custodiaţi, reducând astfel riscul de recidivă.

Activitatea desfăşurată cu persoanele private de liberate a fost bazată pe principiul balanţei dintre umanitate şi stricteţe, valori asumate de către personalul penitenciarului. În acest fel, s-a exercitat controlul necesar implementării sancţiunilor privative de libertate, în acelaşi timp fiind asigurat şi suportul şi motivarea condamnaţilor spre o dezvoltare personală, socială, vocaţională şi educaţională pro-socială.

Raportul anual al activităţii Penitenciarului Iaşi este disponibil pe pagina de internet a unităţii noastre, accesând link-ul http://anp.gov.ro/web/penitenciarul-iasi


Astăzi (25/05/2017) sunt: 1280 persoane private de libertate

Petitii online