ZIUA PENITENCIARULUI GHERLA

  În data de 01.10.2007, membrii Consiliului de conducere şi reprezentanţii grupei sindicatului SNLP din cadrul Penitenciarului Gherla, au hotărât ca data de 20 octombrie să fie proclamată ca ,,Ziua Penitenciarului Gherla", iar prima aniversare a penitenciarului a avut loc cu ocazia împlinirii a 222 de ani de când Penitenciarul Gherla se află în serviciul societăţii. Penitenciarul Gherla a fost înfiinţat prin decretul imperial, dat de împăratul Iosif II la data de 20 octombrie 1785.

  Considerentul care a stat la baza luării deciziei, a fost pe de o parte, creşterea notorietăţii Penitenciarului Gherla ca instituţie aflată în slujba comunităţii, iar pe de altă parte, întărirea spiritului de corp în rândul personalului, prin creşterea conştiinţei apartenenţei la un sistem cu tradiţie.

 Penitenciarul Gherla a cunoscut de-a lungul timpului mai multe perioade de transformare şi dezvoltare, dar anii în care a funcţionat ca închisoare politică reprezintă o lecţie pentru lucrătorii unităţii care garantează acum respectarea cu stricteţe a drepturilor omului. 

 

Penitenciarul Gherla
Astăzi (28/04/2017) sunt: 888 persoane private de libertate

Newsletter

Chestionare

Petitii online