Vizite

 

Programul de lucru în cadrul sectorului Vizită: 
luni-duminică orele 08.00-20.00
 
 

Modalităţi prin care o persoană poate formula solicitare de programare:

- la numărul de  telefon fix: 0374205362 – în fiecare zi a săptămânii, în intervalul orar 0800 – 2000;

- la adresa de e-mail: vizite.pgalati@anp.gov.ro

- direct, la sediul penitenciarului, în Galaţi, str. Traian, nr.252  

Programările se vor face în timpul programului de lucru de la sector vizită.

 Periodicitatea de acordare a vizitelor

 
1. Arestatii preventiv şi persoanele condamnate pentru care nu s-a stabilit încă regimul de executare a pedepsei: 
   - 4 vizite/luna; 
2. Condamnati carora li se aplica regimul de maxima siguranta: 
    -2 vizite/luna.
3. Condamnati carora li se aplica regimul inchis: 
    - 3 vizite/luna; 
4. Condamnati carora li se aplica regimul semideschis: 
    - 4 vizite/luna; 
5. Condamnati carora li se aplica regimul deschis:
    - 5 vizite/luna;
Minorii şi femeile gravide ori care au născut, pentru perioada în care îngrijesc copilul în locul de deţinere, beneficiază de 8 vizite/lună;
Durata vizitei este de la 30 de minute până la două ore, în funcţie de numărul solicitărilor de acordare a vizitelor şi de spaţiile existente. Pentru minori, durata vizitei este de la o oră la 3 ore.
 

Programarea vizitelor se va face in ordinea cronologica a primirii solicitarilor, in limita numarului maxim de persoane private de libertate care pot fi vizitate. In situatia in care solicitarea depaseste posibilitatile de acordare a dreptului la pachet si vizita, se va comunica solicitantului data si intervalele orare pentru care se poate programa.

     Prezentarea vizitatorilor la punctul de control acces se va face cu minim 25 minute inainte de ora programata, pentru verificarea identitatii si efectuarea controlului antiterorist.

       Persoanele care solicita acordarea dreptului la pachet/vizita, vor avea acces la sectorul Vizite numai dupa prezentarea unui act de identitate valabil (B.I., C.I., pasaport, permis de conducere).

     Nu vor fi admise la vizita persoane care nu detin acte de identitate, sub influenta bauturilor alcoolice, cele care nu se supun controlului antitetorist, cat si cele care la vizitele anterioare au incercat sa introduca obiecte interzise, au tulburat grav activitatea de acordare a drepturilor sau asupra carora sunt indicii ca ar periclita siguranta locului de detinere.

     Accesul la vizita se va face in limita a 2(doua) persoane majore si a 2(doi) minori.

     Persoanele private de libertate pot fi vizitate de catre membrii de familie: parinti, frati, sotie, copii, bunici) cat si de alte persoane pentru care exista aprobarea directorului unitatii si cu consimtamantul persoanei private de libertate.   Persoanele private de libertate pot beneficia în cursul unei zile de o singură vizită.    

    Persoanele private de libertate cetăţeni străini sau apatrizi pot fi vizitate în aceleaşi condiţii ca şi persoanele cu cetăţenie română. 

Penitenciarul Galaţi

Newsletter

Chestionare

Petitii online