Acasa

 

Bursa locurilor de muncă

     Vineri, 14.06.2013, Centrul de Servicii Integrate din cadrul Penitenciarului Galaţi a găzduit  Bursa locurilor de muncă pentru persoanele private de libertate.

     Bursa locurilor de muncă  şi-a propus să ofere persoanelor custodiate, care mai au cel mult 3 luni până la liberare, precum şi celor care au dobândit competenţe profesionale certificate în cadrul Proiectului FSE POSDRU 52913 „O societate în schimbare – Reintegrarea Socială şi profesională a deţinuţilor,  experienţa unui demers concret în căutarea unui loc de muncă.

    La acest eveniment au participat 108 persoane private de libertate, 7 potenţiali angajatori, precum şi reprezentanţi ai Agenţiilor de Ocupare a Forţei de Muncă din judeţele Brăila şi Galaţi.

    Prin intermediul acestei acţiuni se doreşte sensibilizarea comunităţii locale, dar mai cu seamă a potenţialilor angajatori, cu scopul de a manifesta deschidere faţă de persoanele care au executat pedepse privative de libertate şi de a le oferi acestora şanse egale la angajare.

 

 

   

 

Deţinuţii gălăţeni donează pentru refugiaţii din Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Galaţi

      115  persoane care execută sancţiuni privative de libertate la  Penitenciarul Galaţi şi-au donat raţia de alimente primită într-o zi de detenţie. 

      Astfel, 20 kg carne de pasăre, 23 kg cartofi, 11,5 kg fasole, 11,5 kg paste făinoase, 11,5 kg orez, 115 pâini au fost donate  joi, 30.04.2013, Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Galaţi şi vor ajunge apoi pe mesele refugiaţilor asistaţi în această instituţie.

   Donaţia deţinuţilor gălăţeni a fost inspirată de spiritul sărbătorilor pascale, care-şi găseşte calea şi dincolo de gratii.

  

Penitenciarul Galaţi  a început campania de informare şi recrutare pentru anul şcolar şi universitar 2013-2014

        Penitenciarul Galaţi va derula, în perioada 27 martie-05 aprilie 2013, campania de informare şi recrutare a candidaţilor pentru anul şcolar şi universitar  2013-2014.

       Campania de informare se adresează tinerilor aflaţi în ultimii ani de liceu şi vizează creşterea interesului tinerilor pentru o carieră profesională în cadrul sistemului penitenciar.

        În acest sens, o echipă interdisciplinară, formată din opt ofiţeri şi subofiţeri ai Penitenciarului Galaţi, va prezenta oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ mai sus-menţionate, în liceele şi colegiile naţionale din judeţul Galaţi.

 

   

 

Sfinţirea troiţei din Penitenciarul Galaţi

             Duminică, 17 martie 2013, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a fost sfinţită noua troiţă din incinta Penitenciarului Galaţi. Slujba de sfinţire a fost oficiată de un sobor de preoţi condus de protoiereul de Galaţi, pr. Eugen Buruiană. Troiţa, ridicată în memoria victimelor regimului comunist, a fost confecţionată de persoanele private de libertate, în atelierele de tâmplărie şi pictură ale Penitenciarului Galaţi, din  lemnul provenit din vechea construcţie a penitenciarului.

        Prin grija parohiilor „Sfântul Antim" şi „Sfânta Cruce" din Galaţi, programul liturgic şi pastoral-misionar a fost completat cu o activitate social-filantropică, prin care persoanele private de libertate au primit pachete cu alimente, obiecte de igienă personală, îmbrăcăminte, dar şi cărţi de rugăciune şi iconiţe.  

 

 

Deţinuţii gălăţeni sprijină comunitatea

          20 persoane private de libertate au participat, miercuri, 12.12. 2012, în regim de voluntariat, la activităţi de deszăpezire a căilor de acces la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Aristide Serfioti" – Galaţi, activităţi care au continuat şi în data de 13.12.2012. Alte zece persoane private de libertate clasificate în regimul deschis de executare a pedepsei au deszăpezit calea de acces şi curtea interioară de la Palatul de Justiţie Galaţi.

         Trotuarele şi drumul public din Cartierul Mazepa au fost şi ele deszăpezite, la solicitarea Primăriei Galaţi, cu deţinuţii din aşezământul penitenciar .

         Conducerea Penitenciarului Galaţi îşi manifestă disponibilitatea de a desfăşura cu persoanele private de libertate, în regim de voluntariat, activităţi de deszăpezire a drumurilor şi spaţiilor publice şi de ajutorare a populaţiei din zonele afectate.

 

 

 

Ziua Naţională a României  sărbătorită şi de Penitenciarul Galaţi

         Penitenciarul Galaţi a participat, în data de 1 Decembrie a.c, la festivităţile organizate cu prilejul Zilei Naţionale a României, în  municipiul Galaţi.

        La defilarea militară, care s-a desfăşurat pe str.Domnească, în zona Prefecturii Galaţi, au participat, alături de reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale şi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, şi reprezentanţii penitenciarului, cu două autovehicule speciale folosite în misiuni de recunoaştere, intervenţie şi transport persoane private de libertate, aflate în dotarea bazei logistice proprii.

      Penitenciarul Galaţi a participat pentru prima dată, în comunitate, la o defilare militară, în dorinţa de a-şi demonstra apartenenţa la structura de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

  

 

 

 

13 persoane private de libertate femei au absolvit cursul de formare profesională "Operator introducere, validare şi prelucrare date"

      13 femei, aflate în executarea unor sancţiuni privative de libertate la Penitenciarul Galaţi,  au absolvit, astăzi, 28.11.2012, cursul de formare profesională "Operator introducere, validare şi prelucrare date".

      Cursul, care a debutat  în cursul lunii iulie a.c.,  s-a derula pe durata a 720 de ore, din care 240 ore de instruire teoretică şi 480 ore de instruire practică, în ateliere dotate la standarde moderne cu mobilier, echipamente şi accesorii specifice. Instruirea a fost  asigurată de furnizori de formare profesională autorizaţi CNFPA.

     Acest demers face parte dintr-o serie de cursuri de formare profesională  realizate în cadrul proiectului POSDRU ,,O societate în schimbare – Reintegrarea socială şi profesională a deţinuţilor'', implementat în parteneriat de către trei instituţii penitenciare situate în trei regiuni diferite de dezvoltare a României (Sud Est, Sud Muntenia şi Nord Est), respectiv Penitenciarul Galaţi, în calitate de beneficiar şi semnatar al contractului de finanţare şi Penitenciarele Giurgiu şi Botoşani, în calitate de parteneri.

 

 

 

 

Penitenciarul Galaţi
Astăzi (12/02/2016) sunt: 834 persoane private de libertate

Newsletter

Chestionare

Petitii online