Acasa

 

29.03.2017 - Concurs de ocupare a 7  posturi vacante (ofiţeri şi agenţi) - TERMEN DE DEPUNERE DOSARE 20 APRILIE 2017

 

Anunţul de concurs

Anexa  la anunţ - condiţii specifice, tematică, bibliografie şi probele de concurs

 

Legislaţie utilă concursuri:

 

Decizia Directorului General al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor nr. 627 din 2010

Activități de voluntariat la Penitenciarul Galați

Penitenciarul Galați consideră că sprijinul comunității locale este esențial în procesul de reintegrare socială a persoanelor private de libertate. Astfel, lansăm invitația către reprezentanți ai societății civile - asociații, fundații, persoane fizice - de a ni se alătura, în acest scop, prin activități de voluntariat.

Voluntariatul este activitatea de interes public, desfășurată din proprie inițiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestație materială.

Activitatea de interes public este activitatea desfășurată în domenii cum sunt: asistența și serviciile psihologice și sociale, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învățământ, științific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protecție a mediului, social, comunitar și altele asemenea.

În Penitenciarul Galați se pot desfășura activități de voluntariat circumscrise domeniilor ce au ca finalitate creșterea șanselor de reintegrare socială a persoanelor private de libertate  și domeniului asistenței religioase.

Totodată, pot desfășura activitatea de voluntariat două tipuri de voluntari:

- persoane fizice care desfășoară activități de voluntariat, pe baza unui contract de voluntariat încheiat nemijlocit cu unitatea;

- persoane fizice, membre sau colaboratoare ale unor organizații neguvernamentale, care desfășoară activități de voluntariat pe baza unui contract de voluntariat cu o persoană juridică, denumită organizație gazdă, care a încheiat un protocol de colaborare cu unitatea penitenciară.

Este obligatorie încheierea contractelor de voluntariat între persoanele fizice și unitatea de detenție ca și convenții individuale cu titlu gratuit.

  

Penitenciarul Galaţi  a început campania de informare şi recrutare pentru anul şcolar şi universitar 2016-2017

        Penitenciarul Galaţi derulează, în perioada 04 aprilie - 22 aprilie 2016, campania de informare şi recrutare a candidaţilor pentru anul şcolar şi universitar  2016-2017.

       Campania de informare se adresează tinerilor aflaţi în ultimul ani de liceu şi vizează creşterea interesului tinerilor pentru o carieră profesională în cadrul sistemului penitenciar, prin parcurgera cursurilor disponibile la: Academia Tehnică Militară București, Academia Forțelor Terestre "Nicole Bălcescu" Sibiu, Institutul de Medicină Militară, Univrsitatea Națională de Apărare Carol I București, Școala Militară de Maiștri și Subofițeri a Forțelor Terestre "Basarab I" Piteșt, Acdemia Națională de Informații "Mihai Viteazul", Acdemia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" și Școala Naționlă de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna.

        În acest sens, o echipă interdisciplinară, formată din ofiţeri şi agenți ai Penitenciarului Galaţi, va prezenta oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ mai sus menţionate, în liceele şi colegiile naţionale din judeţul Galaţi.

        Pentru cei care vor alege o carieră profesională în sistemul administrației penitenciare, vor fi asigurate, în condiții de gratuitate, școlarizarea, cazarea, hrana, echipamentul, precum și asiguraea medicală, pe timpul procesului educațional.

       De asemenea, ei vor avea posibilitatea, ca după absolvire, prin repartizarea într-una dintre unitățile sistemului penitenciar, să aibă un loc de muncă stabil și un salariu decent, precm și oportunități de dezvoltare a carierei.

       Prin activitatea depusă, viitorii agenți și ofițeri din sistemul administrației penitenciare, vor avea posibilitatea de a face parte dintr-un segment important al siguranței, apărării și ordinii publice și vor fi pregătiți pentru a desfășura o activitate complexă, care presupune curaj, inteligență și multă comunicare, contribuind la creșterea siguranței în comunitate și la crearea unui mediu custodial sănătos și sigur.

      Informații privind concursurile de admitere se pot obține la sediul Penitenciarului Galați, strada Traian, nr. 252, telefon 0236-479407, interior 2139 -Birou Resurse Umane sau pe pagina web a Administrației Naționale a Penitenciarelor, secțiunea ADMITERE - http://anp.gov.ro/admitere-in-institutii-de-invatamant.

      

       

       

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Penitenciarul Galaţi
Astăzi (24/04/2017) sunt: 609 persoane private de libertate

Newsletter

Chestionare

Petitii online