Acasa

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

"Hai la încondeiat ouă!"

         Persoane condamnate, custodiate de Penitenciarul Galați, au participat miercuri, 20 aprilie 2016, la un eveniment artistico-plastic organizat de către Asociația Tinerii și Viitorul  în incinta Școlii Gimnaziale nr. 26 din Galați.

         În cadrul activității intitulate sugestiv "Hai la încondeiat ouă!", au fost organizate mai multe ateliere ocupaționale în care elevi din diferite școli și licee, precum și patru persoane private de libertate au realizat diverse decorațiuni cu specific pascal și au încondeiat ouă.

         Acțiunea, desfășurată de Serviciul de Educație și Asistență Psihosocială din cadrul Penitenciarului Galați, este parte integrantă a programului  de menținere a legăturilor cu comunitatea și vizează exersarea , de către persoanele condamnate, în cadrul comunității locale, a unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală și reintegrarea socială a acestora.

 


Concurs de recrutare din sursă externă

        

         Peniteniarul Galați, organizează concurs, prin recrutare din sursă externă, pentru ocuparea următoarelor funcții vacante:

         - 18  funcții de agent în sectorul operativ, din care 13 bărbați și 5 femei;

         - 2 funcții de ofițer psiholog în cadrul sectorului reintegrare socială;

         - 2 funcții de ofițer asistent social în cadrul sectorului reintegrare socială;

         - 1 funcție de asistent medical generalist.

        Probele de concurs:

- testare psihologică;

- interviu;

-probă sportivă de verificare a aptitudinilor fizice, pentru funcțiile din sectorul operativ;

-probă practică de verificare a abilităților de utilizare a calculatorului - nivelul I;

-probă scrisă pentru examinarea cunoștințelor teoretice.

      Dosarele de concurs se pot depune până la data de 12.04.2016 - ora 15:00 inclusiv, la sediul Penitenciarului Galați, strada Traian, nr. 252.

      Informații suplimentare legate de concurs se pot obține la sediul Penitenciarului Galați, la numărul de telefon 0236-479407, interior 139 - Birou Resurse Umane sau pe site-ul www.anp.gov.ro - secțiunea Carieră - Concursuri din sursă externă.

 

 

  

Penitenciarul Galaţi  a început campania de informare şi recrutare pentru anul şcolar şi universitar 2016-2017

        Penitenciarul Galaţi derulează, în perioada 04 aprilie - 22 aprilie 2016, campania de informare şi recrutare a candidaţilor pentru anul şcolar şi universitar  2016-2017.

       Campania de informare se adresează tinerilor aflaţi în ultimul ani de liceu şi vizează creşterea interesului tinerilor pentru o carieră profesională în cadrul sistemului penitenciar, prin parcurgera cursurilor disponibile la: Academia Tehnică Militară București, Academia Forțelor Terestre "Nicole Bălcescu" Sibiu, Institutul de Medicină Militară, Univrsitatea Națională de Apărare Carol I București, Școala Militară de Maiștri și Subofițeri a Forțelor Terestre "Basarab I" Piteșt, Acdemia Națională de Informații "Mihai Viteazul", Acdemia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" și Școala Naționlă de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna.

        În acest sens, o echipă interdisciplinară, formată din ofiţeri şi agenți ai Penitenciarului Galaţi, va prezenta oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ mai sus menţionate, în liceele şi colegiile naţionale din judeţul Galaţi.

        Pentru cei care vor alege o carieră profesională în sistemul administrației penitenciare, vor fi asigurate, în condiții de gratuitate, școlarizarea, cazarea, hrana, echipamentul, precum și asiguraea medicală, pe timpul procesului educațional.

       De asemenea, ei vor avea posibilitatea, ca după absolvire, prin repartizarea într-una dintre unitățile sistemului penitenciar, să aibă un loc de muncă stabil și un salariu decent, precm și oportunități de dezvoltare a carierei.

       Prin activitatea depusă, viitorii agenți și ofițeri din sistemul administrației penitenciare, vor avea posibilitatea de a face parte dintr-un segment important al siguranței, apărării și ordinii publice și vor fi pregătiți pentru a desfășura o activitate complexă, care presupune curaj, inteligență și multă comunicare, contribuind la creșterea siguranței în comunitate și la crearea unui mediu custodial sănătos și sigur.

      Informații privind concursurile de admitere se pot obține la sediul Penitenciarului Galați, strada Traian, nr. 252, telefon 0236-479407, interior 2139 -Birou Resurse Umane sau pe pagina web a Administrației Naționale a Penitenciarelor, secțiunea ADMITERE - http://anp.gov.ro/admitere-in-institutii-de-invatamant.

      

       

       

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Penitenciarul Galaţi
Astăzi (29/07/2016) sunt: 758 persoane private de libertate

Newsletter

Chestionare

Petitii online