Scurta Monografie

Istoricul unităţii

 

La data de 8 mai 1975, prin ordin al Ministrului de Interne, secţia Penitenciarului Brăila, denumită secţia Mândreşti, după numele comunei în care funcţiona, a căpătat statut de penitenciar de sine stătător, penitenciar de categoria I.

Din punct de vedere al construcţiilor, Penitenciarul Mândreşti a preluat barăci din tego tip penitenciar, puse la dispoziţie de către inteprinderea beneficiară a forţei de muncă – T.C. Ind. Galaţi – Secţia Focşani.

Efectivul de deţinuţi al fostei secţii, la preluare a fost de 300 – 400, iar în ceea ce priveşte categoria penală, aceştia erau cu pedepse cu închisoarea sub 5 ani, majoritatea fiind selecţionaţi în sistemul de muncă „fără pază".

La 31 Iulie 1975 s-a pus în aplicare Decretul Prezidenţial nr. 202 cu privire la desfiinţarea unor penitenciare, printre care şi Penitenciarul Mândreşti, deţinuţii fiind transportaţi la Penitenciarul Galaţi.

La data de 1 octombrie 1981, ca urmare a ordinului Ministrului de Interne, penitenciarul a fost reânfiinţat, primind denumirea de Penitenciarul Focşani.

Penitenciarul Focşani era profilat în deţinerea condamnaţilor nerecidivişti cu pedepse cu închisoarea de până la 10 ani şi deservea judeţele Vrancea şi Buzău, având 6 instanţe de judecată şi o capacitate de 600 locuri. Deţinerea persoanelor private de libertate a început cu luna martie 1982.

 

Penitenciarul Focşani
Astăzi (25/05/2017) sunt: 665 persoane private de libertate

Newsletter

Chestionare

Petitii online