Despre Penitenciarul Codlea

  • Legislație de organizare și funcționare

  • Conducere

  • Organizare

Regulament de organizare și funcționare

Organigrama

Carieră

  • Programe și strategii

  • Rapoarte și studii

 

Istoric

Penitenciarul Codlea este organizat şi funcţionează în subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în baza prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 1.849/2004, are personalitate juridică şi face parte din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale statului.

A fost înfiinţat în luna mai 1953, prin desfiinţarea celui din Braşov, în clădirile fostei fabrici de mezeluri ce aparţineau Întreprinderii Industriale Raionale "Gheorghe Dimitrov" Codlea, birourile fiind amenajate în case particular și are în administrare:

  • Centrul de Pregătire Profesională şi Recuperare a Cadrelor de Penitenciare Rodbav, situat la circa 70 km distanţă de Codlea în localitatea Rodbav, comuna Şoarş, judeţul Braşov;
  • Imobilul fostei U.M. 1046 Râşnov situat în oraşul Râşnov, strada Cristianului nr. 1, judeţul Braşov;

Unitatea este profilată pe custodierea persoanelor private de libertate bărbaţi arestaţi preventiv și condamnaţi clasificaţi în regimurile de executare a pedepselor „Semideschis" şi „Deschis".

În conformitate cu prevederile Legii 275/2006 supravegherea şi controlul asigurării legalităţii în ceea ce priveşte executarea pedepselor privative de libertate se face sub controlul judecătorului delegat desemnat de către preşedintele Curţii de Apel Brașov. Instanţele deservite şi parchetele de pe lângă acestea sunt cele situate în judeţele Braşov, Covasna şi Harghita.

 Prin decizia directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor nr. 431 din 02.06.2009, Penitenciarul Codlea face parte din grupul regional Centru, alături de Penitenciarul Aiud (unitate coordonatoare), Penitenciarul Târgu Mureş şi Penitenciarul Miercurea Ciuc.

Penitenciarul Codlea

Newsletter

Chestionare

Petitii online