Dacă doreşti să vizitezi o persoană privată de libertate aflată în Penitenciarul Baia Mare, iată câteva informaţii utile:

 

 

I. Persoanele private de libertate pot fi vizitate de soţ sau de soţie ori de rudele până la gradul al IV-lea inclusiv.

 

Cu consimţământul persoanei private de libertate, aceasta poate fi vizitată şi de alte persoane, cu aprobarea scrisă a directorului locului de deţinere. Refuzul directorului locului de deţinere de a aproba vizitarea persoanei private de libertate de către alte persoane trebuie motivat în scris. 

 

II.  Numărul de vizite la care au dreptul persoanele private de libertate este:

    a) condamnaţii cărora li se aplică regimul deschis beneficiază de 5 vizite/lună;

    b) condamnaţii cărora li se aplică regimul semideschis beneficiază de 4 vizite/lună;

    c) arestaţii preventiv şi persoanele condamnate pentru care nu s-a stabilit încă regimul de executare a pedepsei beneficiază de 4 vizite/lună;

    d) condamnaţii cărora li se aplică regimul închis beneficiază de 3 vizite/lună;

    e) condamnaţii cărora li se aplică regimul de maximă siguranţă beneficiază de două vizite/lună;

    f) minorii şi femeile gravide ori care au născut, pentru perioada în care îngrijesc copilul în locul de deţinere, beneficiază de 8 vizite/lună;

    g) minorii sancţionaţi cu internarea într-un centru de reeducare beneficiază de un număr nelimitat de vizite.

 

III.   Greutatea, numărul pachetelor şi categoriile de bunuri ce pot fi primite, cumpărate, păstrate şi folosite de persoanele aflate în executarea pedepselor privative de libertate

(1) Persoanelor private de libertate le sunt interzise primirea, cumpărarea, deţinerea şi portul bunurilor şi obiectelor din metale şi pietre preţioase.

 (2) Persoanele private de libertate pot primi lunar un pachet cu produse alimentare în greutate de maximum 10 kg, la care se poate adăuga o cantitate de maximum 6 kg de fructe şi legume, precum şi o cantitate de maximum 20 litri de apă minerală şi/sau băuturi răcoritoare.

(3) Pe lângă pachetele prevăzute la alin. (2), persoanele private de libertate pot primi anual 3 pachete, în condiţiile şi cantităţile prevăzute la alin. (2), cu ocazia zilei naţionale sau a altor sărbători religioase importante ale cultului sau religiei căruia/căreia îi aparţin şi cu ocazia zilei de naştere.

(4) Primirea, folosirea şi păstrarea bunurilor, inclusiv a celor alimentare, se fac cu respectarea regulilor de igienă şi a măsurilor de siguranţă impuse de administraţia locului de deţinere.

Cu ocazia primirii, bunurile şi obiectele, precum şi produsele prevăzute la alin. (2) - (3) destinate persoanelor private de libertate sunt supuse, în prezenţa acestora, controlului specific executat de personalul anume desemnat de către directorul locului de deţinere.

 (5) Persoanelor private de libertate le este interzisă:

    a) primirea de produse alimentare care necesită încălzire, coacere, fierbere sau alte tratamente termice în vederea consumului;

    b) cumpărarea de produse alimentare care necesită încălzire, coacere, fierbere sau alte tratamente termice în vederea consumului, cu excepţia cafelei, ceaiului şi laptelui;

    c) primirea şi cumpărarea de lămâi şi derivate ale acestora.

     Articolele şi bunurile a căror primire nu este permisă se restituie imediat persoanei care le-a adus, cu excepţia celor care prin lege sunt interzise la deţinere, situaţie în care este informat organul competent.

(6) Primirea, folosirea şi păstrarea bunurilor, inclusiv a celor alimentare, se fac cu respectarea regulilor de igienă şi a măsurilor de siguranţă impuse de administraţia locului de deţinere.

(7) Cu ocazia primirii, bunurile şi obiectele, precum şi produsele prevăzute la alin. (2) - (3) destinate persoanelor private de libertate sunt supuse, în prezenţa acestora, controlului specific executat de personalul anume desemnat de către directorul locului de deţinere. 

 

Pentru programare, apelaţi nr. de tel. 0262 216181 sau transmiteţi un e-mail la adresa vizite.pbmare@anp.gov.ro

 

Penitenciarul Baia Mare
Astăzi (25/05/2017) sunt: 393 persoane private de libertate

Newsletter

Chestionare

Petitii online