Seminar de instruire - Programul de consiliere a comportamentului agresiv în familie

În perioada 22-24 februarie 2017 Penitenciarul Baia Mare și Serviciul Public de Asistență Sociala Baia Mare organizează un seminar de instruire destinat prezentării Programului de consiliere a comportamentului agresiv în familie elaborat în cadrul proiectului cu titlul „Soluții integrate pentru violența în familie", finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014 prin Programul de finanţare RO20 „Violenţa domestică şi violența bazată pe deosebirea de sex".

La această activitate participă 40 de psihologi din sistemul penitenciar, reprezentanți ai Direcției Reintegrare Socială din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, precum și  experți din cadrul proiectului, în calitate de lectori.

 

Proiectul a demarat în aprilie 2015 și se va finaliza la 30 aprilie 2017, scopul acestuia fiind dezvoltarea de servicii şi măsuri de reducere a violenţei domestice, prin asigurarea intervenţiei atât pentru victimele violenţei în familie, femei şi copii, cât şi pentru agresori.

„STOP VIOLENȚA" - Spectacol organizat în cadrul Proiectului „Soluții integrate pentru violența în familie"

Studiu finalizat!

 

În cadrul proiectul cu titlul „Soluţii integrate pentru violenţa în familie", finanţat prin Programul RO20 „Violenţa domestică şi violenţa bazată pe deosebirea de sex"- finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, a fost finalizat studiul cu privire la gândurile iraţionale implicate în violenţa în familie la persoanele private de libertate.

Materialul este disponibil aici.

 

Lansarea proiectului „Soluţii integrate pentru violenţa în familie", finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, Programul de finanţare RO20 „Violenţa domestică şi violenţa bazată pe deosebirea de sex"

Miercuri, 13 mai 2015, începând cu ora 11.00, la Hotel Diafan Baia Mare, a avut loc conferinţa de lansare a proiectului „Soluţii integrate pentru violenţa în familie", finanţat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, Programul de finanţare RO20 „Violenţa domestică şi violenţa bazată pe deosebirea de sex".

Proiectul este implementat în cadrul unui parteneriat public-privat în care Serviciul Public Asistenţă Socială Baia Mare are rol de beneficiar, parteneri fiind Penitenciarul Baia Mare,  SC MINDUSTRIES SRL, Asociaţia Profesională Neguvernamentală de Asistenţă Socială ASSOC şi Inspectoratul de Poliţie Județean Maramureş.

Proiectul îţi propune dezvoltarea de servicii şi măsuri de reducere a violenţei domestice, prin asigurarea intervenţiei atât pentru victimele violenţei în familie, femei şi copii, cât şi pentru agresori - domeniu inovator.

Pe durata proiectului se vor înfiinţa două centre de consiliere pentru agresori, unul la nivelul comunităţii, ce va fi gestionat de SPAS Baia Mare şi unul în Penitenciarul Baia Mare. De asemenea, se va elabora, pilota, valida şi standardiza la nivel naţional un program de consiliere a persoanelor private de libertate, rezultatele acestuia fiind diseminate la nivelul tuturor penitenciarelor din România. Ne dorim ca cel puţin 75 de persoane cu comportament agresiv în familie să fie consiliaţi pe durata proiectului.

Pentru victimele violenţei în familie, femei şi copii, SPAS Baia Mare va continua asistenţa prin centrul TRANZIT - rezultat al unui proiect finanţat anterior, prin prezentul proiect asigurându-se resursele necesare pentru sprijinirea lor, inclusiv prin accesarea de servicii de tipul consilierii juridice, asistenţei medicale. De aceste servicii, pe durata proiectului, vor beneficia 60 de femei şi 30 de copii - victime ale violenţei în familie.