Reîntoarce-te la toată pagina

Sa fim o acţiune pregătită

În data de 30 mai 2013, începând cu ora 12,00 la Penitenciarul Aiud a avut loc un exerciţiu cu participarea unor echipe mixte din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea" al Judeţului Alba, Detaşamentul de Pompieri Aiud şi Penitenciarul Aiud. Activitatea se înscrie în cadrul Campaniei naţionale de informare şi educaţie preventivă „Să fim o naţiune pregătită!..."

            Exerciţiul a vizat o situaţie în care la un imobil din cadrul penitenciarului a izbucnit un incendiu. Acesta a fot gestionat iniţial de către echipele special desemnate ale penitenciarului şi apoi anihilat de către forţele alarmate. Au fost distribuite materiale suport în vederea utilizării în procesul de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă: pliante, flyere, afişe, prezentări power-point.

            Scopul acestei activităţi l-a constituit informarea şi educarea preventivă a persoanelor private de libertate pentru formarea unui comportament adecvat în cazul producerii unui incendiu precum şi cunoaşterea reciprocă şi armonizarea acţiunilor diferitelor forţe ale instituţiilor statului.

 

Cu consideraţie,

Comisar şef de penitenciare Valentin NAZARE

Directorul Penitenciarului Aiud

 

 VIDEO    /documents/12387/315808/Parteneriat+Penitenciarul+Aiud+ISU+Alba/8007d3e4-c9d8-41b2-8f68-2c0814c4c45b