Ce nu ai voie să introduci

 

Legea 275/2006 art.74.2

 Introducerea de bunuri si obiecte interzise în penitenciar (droguri, telefoane mobile, cartele SIM, incarcatoare de telefon etc...)
     (1) Introducerea în mod ilicit în penitenciar a bunurilor si obiectelor interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertate, în scopul utilizarii de catre acestea, se pedepseste cu închisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda.
    (2) Daca fapta prevazuta la alin. (1) a fost savârsita de personalul din sistemul administratiei penitenciare, la maximul pedepsei se poate adauga un spor de pâna la 2 ani.

Ordinul MJ Nr. 2714/C din 20 octombrie 2008

ART. 13
      (3) Persoanelor private de libertate le sunt interzise primirea, cumpărarea, deţinerea şi portul bunurilor şi obiectelor din metale şi pietre preţioase.

      (8) Persoanelor private de libertate le este interzisă:

     a) primirea de produse alimentare care necesită încălzire, coacere, fierbere sau alte tratamente termice în vederea consumului;

     b) cumpărarea de produse alimentare care necesită încălzire, coacere, fierbere sau alte tratamente termice în vederea consumului, cu excepţia cafelei, ceaiului şi laptelui;

     c) primirea şi cumpărarea de lămâi şi derivate ale acestora.

     (9) Articolele şi bunurile a căror primire nu este permisă se restituie imediat persoanei care le-a adus, cu excepţia celor care prin lege sunt interzise la deţinere, situaţie în care este informat organul competent.

Penitenciarul Aiud
Astăzi (23/05/2017) sunt: 816 persoane private de libertate

Newsletter

Chestionare

Petitii online