Aşezare geografică

Aşezarea geografică a oraşului Tîrgu OcnaCentrul de Reeducare Tîrgu Ocna este situat în partea de est a oraşului, în depresiunea dintre Carpaţii Orientali şi dealurile subcarpatice moldoveneşti, pe cursul mijlociu al râului Trotuş. 

Zona este înconjurată de dealuri cu altitudini cuprinse între 527 şi 630 metri, care străjuiesc centrul pe latura de sud şi sud-vest.

Mausoleul eroilor Măgura

Mărturiile unui trecut istoric deosebit se găsesc la tot pasul. Pe aici au trecut în anul 1467 trupele lui Matei Corvin, ale lui Mihai Viteazul în 1600, trupele eteriste în 1821.
Monumentele închinate victoriilor armatei române în primul război mondial, pot fi întâlnite pe Dealul Măgura, pe Valea Trotuşului, pe Valea Slănicului.

Salina Tîrgu Ocna

Biserica Sf. Varvara, ctitorie a celor ce muncesc în mină, săpată în sare la adincimea de 240m, te cheamă să treci prin înaltele porţi bisericesti de la întuneric spre lumina credinţei.

Imensitatea golurilor, adevărate catedrale săpate în sare, labirintul galeriilor în lungime de mii de metri, biserica Sf. Varvara, sanatoriul, îţi creează impresia unui oraş scufundat în adâncuri şi redescoperit pentru a fi din nou dăruit.

Centrul de Reeducare Târgu Ocna
Astăzi (30/05/2017) sunt: 177 persoane private de libertate

Newsletter

Chestionare

Petitii online