COMUNICAT DE PRESA

 

     „ Lumina Sfântă a Invierii"- spectacol religios susţinut de tinerii din Centrul de Reeducare Buziaş cu ocazia Sfintelor Sarbători Pascale

 

              Sfintele Sărbători Pascale, reprezintă pentru tinerii internaţi in Centrul de Reeducare Buziaş, un moment in care trăirile emoţionale capătă o intensitate maximă generate de imposibilitate sărbătoririi evenimentul creştin in familie dar si de sentimentele însufleţite de apropierea de Dumnezeu prin recunoaşterea celor greşite si căinţă.

              Activităţile derulate cu ocazia Sfintelor Paste au început, încă, de săptămâna trecută, prin participarea tinerilor instituţionalizaţi la acţiuni de voluntariat ce au venit in sprijinul unor organizaţii nonguvernamentale, cu implicare in sfera sociala,  dar si a unor familii nevoiaşe din apropierea oraşului Buziaş.

              Tot in această perioadă, tinerii internaţi au participat la activităţi religioase organizate,in comunitate, de către colaboratori ai diferitelor culte religioase ce asigură asistenţa  persoanelor internate pe tot parcursul anului )pelerinaj organizat de Biserica Betel la Mânăstirea Fârdea,activitate derulată împreună cu Fundaţia Kwarsizabantu la Voiteg, participare la slujba religioasă organizată de Biserica Agape la Timişoara)

              Joi, 28.04.2016, tinerii instituţionalizaţi au susţinut , in incinta Centrului de Reeducare Buziaş, un program artistic intitulat  „Lumina Sfântă a Invierii",  la care au fost invitaţi sa participe si copiii de la Centrul Medical Cristian Serban din Buziaş.

              De asemenea, in Săptămâna Patimilor, adolescenţii custodiaţi de instituţia noastră, vor beneficia de asistenta religioasa a părinţilor parohi ai celor doua biserici ortodoxe din Buziaş: Biserica Naşterii Maicii Domnului si Biserica Sfinţilor Apostoli Petru si Pavel, fiind spovediţi, împartăşiţi si pregătiţi spiritual pentru evenimentul creştin ce va urma. patru dintre persoanele internate fiind „strajeri" la mormântul amenajat in altarul Bisericii Sfinţilor Apostoli Petru si Pavel, din Buziaş, pe parcursul slujbei oficiate in Vinerea Mare.

              Activităţile derulate în Centrul de Reeducare Buziaş ,cu ocazia Sărbătorilor Pascale, se vor încheia, luni – 2 mai 2016, prin participarea unui grup de 30 de minori internaţi la acţiunea „ Un Paşte pentru fiecare", organizat la Timişoara de către Biserica Betel.

              Pe parcursul vacanţei şcolare doua dintre persoanele internate vor fi recompensate, pentru comportament constant pozitiv, cu o învoire de 48 de ore in localităţile de domiciliu iar alti doi tineri vor beneficia de o învoire de patru ore in localitatea in care este situat centrul educativ.

              Derularea unor astfel de activităţi au ca scop, pe lângă reeducarea prin artă şi religie, crearea unei atmosfere de sărbătoare care să-i apropie pe tinerii internaţi în Centrul de Reeducare Buziaş de familie, de obiceiuri şi tradiţii, de biserică şi să-i sensibilizeze în raport cu problemele şi nevoile semenilor lor.

              Pentru informaţii suplimentare, desemnăm ca persoană de contact: purtător de cuvânt agent principal Lavinia Solotchi, telefon 0256/321100, telefon mobil 0752090240, fax 0256-322533, e-mail lavinia.solotchi@anp.gov.ro

 

Cu stimă,                                                    

 

Lavinia SOLOTCHI

Purtător de cuvânt

Centrul de Reeducare Buziaş

 

 

                                                            

 

 

 

 

SIMPOZIONUL INTERNAŢIONAL

„CERCETĂRI ŞI APLICAŢII ÎN PSIHOLOGIE" – SICAP 23

 

În zilele de 20 şi 21 noiembrie 2015 s-a desfăşurat la Timişoara a XXIII-a ediţie a Simpozionului Internaţional „Cercetări şi Aplicaţii în Psihologie" (SICAP).

Evenimentul a fost organizat de către Universitatea TIBISCUS din Timişoara în parteneriat cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor din România, Centrul Educativ Buziaş, Institutul Atenian Anthropos (Grecia), Universitatea din Malta, Universitatea din Salerno (Italia) şi Universitatea Naţională de Servicii Publice (Ungaria).

Agenda manifestării a cuprins două sesiuni plenare de comunicări ştiinţifice şi şase ateliere de lucru pentru cei peste 150 de cercetători, cadre didactice, doctoranzi, masteranzi şi studenţi în psihologie prezenţi la eveniment.

Lucrările prezentate au vizat o varietate largă a manifestărilor umane din perspectiva unei abordări multiculturale a acestora.

Invitaţii de marcă ai simpozionului, Kiryaki şi Petros POLYCHRONI (Grecia), Bernard GANGLOFF (Franţa), Joseph GIORDMAINA (Malta) şi Paolo DIANA(Italia),  au prezentat rezultatele unor cercetări proprii, aplicabile în contexte culturale diverse şi care propun soluţii novatoare în materie.

Sesiunea de comunicări a fost completată prin intervenţiile în sistem video-conferinţă ale Mihaelei BROOKS (Canada), Michael AMTFIELD (Canada) şi Gary YORK (SUA), specialişti în cercetarea şi aplicarea de soluţii în domeniul criminologiei.

O abordare aparte a constituit-o analiza din punct de vedere multicultural a sistemelor de detenţie şi metodele de intervenţie psihologică care facilitează recuperarea socială a minorilor şi tinerilor aflaţi în detenţie. Lucrările acestei secţiuni au avut la bază ipoteza că unităţile de detenţie reprezintă replicarea la scară redusă a societăţii şi că procesele umane se derulează în spectru psihologic complet dar cu frecvenţă şi intensitate sporită.

În acest sens, comunicarea cu titlul „Analiza la nivel global a tratamentului minorilor delincvenţi" prezentată de Peter RUZSONY(Ungaria) a deschis calea unor ample dezbateri, continuate în cadrul unui atelier de lucru cu tema „Educaţia şi tratamentul tinerilor delincvenţi".

O altă etapă importantă în derularea simpozionului a fost constituită de secţiunea de comunicări ştiinţifice dedicată studenţilor şi masteranzilor Facultăţii de Psihologie din cadrul Universităţii TIBISCUS, prilej cu care aceştia şi-au prezentat rezultatele studiilor de specialitate efectuate în domenii de activitate diverse precum: administraţie, sănătate şi sport.

Aflat la a XXIII-a ediţie şi devenit deja tradiţie a comunităţii ştiinţifice a psihologilor din România, simpozionul SICAP de anul acesta a scos în evidenţă importanţa definirii domeniului PSIHOLOGIE ca şi componentă esenţială a mecanismelor de dezvoltare socială care îmbracă forme responsabile, atât de patriotism prin identificarea corectă a caracteristicilor definitorii ale unor anumite tipuri de populaţii cât şi civice, prin contribuţia la menţinerea stărilor de echilibru necesare derulării normale a proceselor sociale.

Simpozionul Internaţional „Cercetări şi Aplicaţii în Psihologie", este, începând cu anul 1991, o manifestare ştiinţifică organizată anual de către Facultatea de Psihologie a Universităţii TIBISCUS din Timişoara împreună cu parteneri din România şi străinătate şi se adresează specialiştilor şi studenţilor din domeniul ştiinţelor socio-umane.

 

 

 

 

 

 

 

 

Copilărie si speranţa"- proiect educativ derulat cu ocazia Zilei Internationale a Copilului

 

              Centrul Educativ Buziaş a organizat, marţi 02.06.2015, o serie de manifestări artistice, culturale si sportive dedicate Zilei Internaţionale  a Copilului, proiectul educaţional derulat intitulându-se, in mod sugestiv, „ Copilărie şi speranţă"

   La eveniment au participat, alături de cele 110 persoane internate, 15 copii de la Centrul de Plasament nr. 3 – Lugoj, 28 de elevi ai  Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Constantin Păunescu" – Recaş precum şi 15 elevi ai Liceului Teoretic Buziaş, voluntari in cadrul proiectului „ Programul naţional de educaţie alternativă pentru minorii si tinerii din penitenciare".

Reunirea unui număr mare de copii, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, a devenit o tradiţie pentru Centrul Educativ Buziaş, oferind tinerilor internaţi prilejul de a socializa cu adolescenţi de vârste apropiate ce provin din medii sociale diferite, de a învăţa si exersa conduite prosociale, de exprimare a talentului şi creativităţii, de manifestare a abilităţilor si a spiritului competiţional.

Manifestările au început , la ora 10,00, în sala de festivităţi a Centrului, cu un program cultural artistic momente fiind  pregătite şi susţinute  de către persoanele internate şi invitaţii lor.

       După spectacol au fost programate jocuri distractive, karaoke şi întreceri sportive  finalizate cu un picnic, astfel încât întregul eveniment să fie un prilej de interacţiune şi socializare între copii proveniţi din diferite medii sociale.

           Prin activităţile organizate de Centrul Educativ Buziaş, se urmăreşte implicarea activa si afectivă a minorilor în acţiuni valorizatoare , exprimarea talentului şi creativităţii menite să contribuie la îmbunătăţirea imaginii de sine,  învăţarea si exersarea conduitelor sociale precum si conştientizarea comunităţii cu privire la problematica delincvenţei juvenile.

           Pentru mai multe informaţii desemnăm ca persoană de contact: purtător de cuvânt agent principal Lavinia Solotchi, telefon 0256/321123, telefon mobil 0752090240, fax 0256-322533, e-mail lavinia.solotchi@anp.gov.ro

 

 

Cu stimă,

                                                             

 

Comisar şef de penitenciare Florin SERPE

Director

Centrul Educativ Buzias 

Inaltpreasfinţitul Părinte Ioan Selejan , Arhiepiscopul Timişoarei si Mitropolitul Banatului, in vizita la Centrul Educativ Buziaş

 

            Joi, 14 mai 2014, Inaltpreasfinţitul Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timişoarei si Mitropolitul Banatului, însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş,directorul Penitenciarului Timişoara şi alţi reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române din zona de vest a ţării, au vizitat Centrul Educativ Buziaș.

           Delegaţia, condusa de Inaltpreasfinţia Sa Mitropolitul Banatului, a vizitat spaţiile de cazare, sălile de curs şi atelierele in care isi desfăşoară activitatea zilnică cele aproape 100 de persoane internate., ocazie cu care a oferit binecuvântare atât persoanelor internate, cât şi angajaților.

            Înalta faţă bisericească a apreciat in mod deosebit preocuparea conducerii instituţiei de a asigura persoanelor internate, pe lângă satisfacerea nevoilor de bază, si pe cele legate de asistarea si consilierea religioasă, prin amenajarea unei capele in interiorul Centrului precum si  buna colaborare instituţională cu cei doi preoţi parohi ai Bisericilor Ortodoxe din Buziaş.

            Totodată, reprezentanţii Mitropoliei Banatului şi-au arătat disponibilitatea colaborării cu Centrul Educativ Buziaş, prin intermediul sfintelor lăcaşuri din teritoriu, in vederea asistării tinerilor după punerea in libertate, facilitând in acest mod reintegrarea acestora in comunităţile din care provin.

  

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Bilanţul de activitate al Centrul de Reeducare Buziaş pe anul 2013

 

În data de 07 februarie 2014, începând cu ora 1000, conducerea Centrului de Reeducare Buziaş a prezentat Bilanţul de Activitate pe anul 2013 în prezenţa personalului unităţii şi a reprezentanţilor instituţiilor locale cu care centrul a dezvoltat proiecte de colaborare.

În cadrul şedinţei de bilanţ au fost prezentate principalele activităţi derulate pe parcursul anului 2013 de către serviciile şi compartimentele instituţiei precum şi obiectivele propuse pentru anul 2014.

Scopul centrului de reeducare este acela de a asigura în primul rând educaţia şi asistenţa minorilor în vederea reintegrării sociale. Astfel, prin modul în care este organizat centrul permite minorilor internaţi să desfăşoare activităţi atât în mediul închis – în interiorul instituţiei cât şi într-unul deschis – în comunitate, alături de tineri de aceeaşi vârstă, asigurându-li-se astfel o reintegrare treptată în societate.             

                Pentru informaţii suplimentare desemnăm ca persoană de contact pe dna Agent principal de penitenciare Lavinia SOLOTCHI, telefon 0256-321123, fax 0256-322533, e-mail: lavinia.solotchi@anp.gov.ro.    

            Cu deosebită consideratie,                  

Director

Centrul de Reeducare Buziaş

                                        Comisar şef de penitenciare

                                                       Florin SERPE

 

 

                                                    

                                       COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Deosebite prin încărcătura emoţională, sărbătorile de iarna aduc in sufletele tuturor, indiferent de vârstă, bunătate, căldură si mai ales bucuria de a fi împreună cu cei dragi.

         In acest sens, Centrul de Reeducare Buziaş a organizat luni, 23.12.2013, începând cu orele 10,00, un spectacol de colinde, tradiţii si obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă la care au participat părinţii copiilor aflaţi în custodia instituţiei, copiii angajaţilor Centrului precum si trei familii cu situaţie materiala precara identificate la nivelul comunităţii local

         Moş Crăciun, a împărţit daruri constând in hăinuţe, încălţăminte, rechizite, jucării si alimente şi pentru şapte copii din oraşul Buziaş, identificaţi cu probleme materiale si sociale deosebite. Iniţiativa a aparţinut angajaţilor Centrului de Reeducare Buziaş, care au dorit sa dăruiască zâmbetul si bucuria unor copii pentru care Moşul Cel Darnic, era doar o dorinţă.

         De asemenea, in perioada 16-22.12.2013, grupul de colindători ai Centrului de Reeducare au vizitat instituţiile colaboratoare din oraşul Buziaş si din municipiul Timişoara mulţumind în acest fel pentru sprijinul acordat în decursul întregului an.

         Seria manifestărilor cultural artistice organizate in Centrul de Reeducare Buziaş se va încheia joi, 26.12.2013, cu participarea minorilor internaţi la un eveniment, in comunitate, organizat de Biserica Betel din Timişoara „ Crăciunul – o sărbătoare pentru fiecare", unde vor susţine un program de colinde.

         Pentru mai multe informaţii desemnăm ca persoană de contact: purtător de cuvânt agent principal Lavinia Solotchi, telefon 0256/321123, telefon mobil 0752090240, fax 0256-322533, e-mail lavinia.solotchi@anp.gov.ro

                                                                                                                         

                                          Cu stimă,  

                                    Purtător de cuvânt

                               Centrul de Reeducare Buziaş

              Agent principal de penitenciare Lavinia Solotchi

 

 

COMUNICAT DE PRESA

 

            În perioada 22 – 25.05.2013, doi specialişti din cadrul Centrului de Reeducare Buziaş şi un specialist din cadrul Penitenciarului Timişoara s-au deplasat în Malta pentru a participa la cea de-a patra întâlnire organizată în cadrul proiectului CLAP-CONVICTS LIBERTY AID PROJECT. Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Lifelong Learning Programme.

            Proiectul este implementat in perioada noiembrie 2011 - octombrie 2013, in parteneriat cu: Centrul pentru Promovarea Învăţării permanente Timişoara, România; Penitenciarul Sopronkohida, Ungaria; Penitenciarul Timişoara, România; Action Synergy S.A.,Grecia; Eurosuccess,Cipru; Asociatia europeana a educatorilor din penitenciare Malta; Centrul de Reeducare Buziaş; Arid Lacjum,Polonia.

            Scopul proiectului este îmbunătăţirea activităţilor de reintegrarea socială a deţinuţilor şi minorilor aflaţi în detenţie prin munca desfăşurată de asistenţii sociali/psihologii şi educatorii din penitenciare şi centrele de minori.

            Obiectivele proiectului sunt:

1. Elaborarea unor propuneri privind reintegrarea socială a deţinuţilor/minorilor privaţi de libertate pornind de la  identificarea nevoilor angajaţilor şi a deţinuţilor/minorilor privaţi de libertate din această arie.

2. Aplicarea unor soluţii identificate în cel puţin 10 penitenciare/centre de reeducare din cele 6 ţări partenere prin implicarea a cel puţin 50 lucrători din penitenciare; se va  dezvolta o metoda şi un pachet de instrumente de lucru.

3. Utilizarea noii metode şi a instrumentelor în minim 10 penitenciare/centre de reeducare la cel puţin 1000 de deţinuţi/minori aflaţi în detenţie şi dezvoltarea cu sprijinul lor a unui ghid pentru reintegrarea socială a deţinuţilor/minorilor aflaţi în detenţie.

4. Punerea la dispoziţie a noii metode şi a instrumentelor de lucru în format tipărit şi electronic, pe website şi în cadrul comunităţii virtuale de practică.

5. Dezvoltarea de alternative în vederea sporirii şanselor de reintegrare socială.

            În cadrul acestei întâlniri  au fost stabilite următoarele aspecte: elaborarea unui Ghid – MyComPASS, care să faciliteze reinserţia în societate a persoanelor private de libertate, crearea unei reţele între partenerii proiectului şi instituţiile care asistă persoane private de libertate, schimbul de bune practici între ţările partenere, metode/mijloace inovative de lucru realizate în cadrul proiectului destinate specialiştilor din sistemul penitenciar.    

           

            Cu stimă,

 

                        Comisar Şef Florin ŞERPE

  Director

      Centrul de Reeducare Buziaş

 

COMUNICAT DE PRESA

 

 

            Centrul de Reeducare Buzias a demarat, începând de luni, 20 mai 2013, înscrierile candidaţilor la instituţiile de învăţământ din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională. Absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat sau adeverinţă (pentru absolvenţii 2013) care doresc să îmbrăţişeze o carieră în sistemul administraţiei penitenciare pot candida la una din cele şapte instituţii de învăţământ universitar şi preuniversitar care au pus la dispoziţie următoarele locuri:

 

I.  INSTITUŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT UNIVERSITAR

 

 1. Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti, Facultatea de Poliţie, specializarea "Ordine şi siguranţă publică" – penitenciare, curs de zi, durata studiilor 3 ani, 31 locuri (bărbaţi şi femei), termen depunere dosare complete -  14.06.2013, ora 12,00;

 

 1. Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul" Bucureşti, Facultatea de Informaţii, curs de zi, durata studiilor 3 ani, termen depunere dosare complete - 05.07.2013, ora 15,00.

  - specializarea Psihologie – informaţii10 locuri (bărbaţi şi femei)

  - specializarea Studii de securitate şi informaţii5 locuri (bărbaţi)

 

 1. Institutul Medico – Militar Bucureşti, termen limită de depunere a dosarelor complete – se va comunica în momentul când se va stabili data exactă a examenului de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" Bucureşti.

- specializarea medicină generală, cursuri de zi, durata studiilor 6 ani – 10 locuri (femei şi bărbaţi)

- specializarea medicină dentară, cursuri de zi, durata studiilor 6 ani – 5 locuri (femei şi bărbaţi)

- specializarea farmacie, cursuri de zi, durata studiilor 5 ani – 2 locuri (femei şi bărbaţi)

 

 1. Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu" Sibiu, Facultatea de Management Militar, termenul de depunere a dosarelor complete – 01.07.2013, ora 10,00.

 

- domeniul de licenţă Ştiinţe Militare şi Informaţii – programul de studii Management economico-financiar :

 1.  specializarea Finanţe-contabilitate, cursuri de zi, durata studiilor 3 ani – 10 locuri (femei şi bărbaţi)

 

 1. specializarea Intendenţă, cursuri de zi, durata studiilor 3 ani – 10 locuri (femei şi bărbaţi)

 

 1. Academia Tehnică Militară Bucureşti, termenul de depunere a dosarelor complete – 14.06.2013, ora 10,00.

 

- Facultatea de Mecatronică şi Sisteme Integrate de Armament, domeniul de licenţă Inginerie civilă – specializarea Construcţii şi fortificaţii (Inginer de construcţii şi fortificaţii), cursuri de zi, durata studiilor 4 ani – 3 locuri (femei şi bărbaţi)

- Facultatea de Sisteme Electronice şi Informatice Militare, domeniul de licenţă - Calculatoare şi tehnolgia informaţiei, specializarea Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională, cursuri de zi, durata studiilor 4 ani – 4 locuri (femei şi bărbaţi)

               

  

 1. INSTITUŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT POSTLICEAL

 

 

 1. Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, cursuri de zi, durata studiilor 1 an - 170 locuri bărbaţi şi 30 locuri femei, termen depunere dosare complete -  02.08.2013, ora 13,00;

 

 

 1. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I" Piteşti, cursuri de zi, durata studiilor 2 ani, termenul de depunere a dosarelor complete  - 01.07.2013, ora 10,00.

        Arma :

                - Auto – specializare Auto – 5 locuri (femei şi bărbaţi)

                             - Comunicaţii şi Informatică – specializările : tehnică de comunicaţii – 3 locuri (femei şi bărbaţi) şi operare şi mentenanţă echipamente de comunicaţii – 5 locuri (femei şi bărbaţi)

                         - Construcţii – specializarea Construcţii – 5 locuri (femei şi bărbaţi)

                         - Intendenţă – specializarea Bucătar – 10 locuri (femei şi bărbaţi)

 

            Înscrierea la concursul de admitere se realizează, pentru oricare dintre instituţiile de invătământ mentionate, la sediul Centrului de Reeducare Buziaş, str. Florilor, nr. 14, jud. Timiş, între orele 8,30 – 15,00.

            Informaţii referitoare la condiţiile de participare, documentele necesare in vederea depunerii dosarelor, probele de concurs si metodologiile de desfăşurare a concursurilor de admitere, se pot obţine la tel. 0256/321123 sau vizitând site-ul www.anp-just.rosecţiunea Carieră.

 

Cu stimă,

 

Lavinia SOLOTCHI

Purtător de cuvânt

Centrul de Reeducare Buziaş

 

 

COMUNICAT DE PRESA

 

     „ Veniti de luati, Lumina!"- spectacol religios susţinut de tinerii din Centrul de Reeducare Buziaş

 

              Sfintele Sărbători Pascale, reprezintă pentru tinerii internaţi in Centrul de Reeducare Buziaş, un moment in care trăirile emoţionale capătă o intensitate maximă generate de imposibilitate sărbătoririi evenimentul creştin in familie dar si de sentimentele însufleţite de apropierea de Dumnezeu prin recunoaşterea celor greşite si căinţă.

              Activităţile derulate cu ocazia Sfintelor Paste au început, încă, de săptămâna trtecută, prin participarea tinerilor instituţionalizaţi la acţiuni de voluntariat ce au venit in sprijinul unor organizaţii nonguvernamentale, cu implicare in sfera sociala,  dar si a unor familii nevoiaşe din apropierea oraşului Buziaş.

              Sâmbătă, 27.04.2013, un grup de 30 de minori din Centrul de Reeducare Buziaş vor participa la o excursie, organizata in colaborare cu Biserica Baptista Betel, care vizează un scurt pelerinaj la bisericile din zona si vizitarea Fundaţiei Pro Deo din Otelul Roşu.

              Luni, 29.04.2013, tinerii instituţionalizaţi au susţinut , in incinta Centrului de Reeducare Buziaş, un program artistic intitulat  „Veniti de luati, Lumina!",  la care au fost invitaţi sa participe si copiii de la Centrul de Plasament Casa Andreea din Buziaş.

              De asemenea, in Săptămâna Patimilor, adolescenţii custodiaţi de instituţia noastră, vor beneficia de asistenta religioasa a părinţilor parohi ai celor doua biserici ortodoxe din Buziaş: Biserica Naşterii Maicii Domnului si Biserica Sfinţilor Apostoli Petru si Pavel, fiind spovediţi, împartăşiţi si pregătiţi spiritual pentru evenimentul crestin ce va urma.

              Activităţile derulate în Centrul de Reeducare Buziaş ,cu ocazia Sărbătorilor Pascale, se vor încheia, luni – 6 aprilie 2013, prin participarea unui grup de 30 de minori internaţi la acţiunea „ Un Paşte pentru fiecare", organizat la Timişoara de către Biserica Betel.

              Derularea unor astfel de activităţi au ca scop, pe lângă reeducarea prin artă şi religie, crearea unei atmosfere de sărbătoare care să-i apropie pe tinerii internaţi în Centrul de Reeducare Buziaş de familie, de obiceiuri şi tradiţii, de biserică şi să-i sensibilizeze în raport cu problemele şi nevoile semenilor lor.

              Pentru informaţii suplimentare, desemnăm ca persoană de contact: purtător de cuvânt agent principal Lavinia Solotchi, telefon 0256/321123, telefon mobil 0752090240, fax 0256-322533, e-mail lavinia.solotchi@anp.gov.ro

 

Cu stimă,                                                    

 

Lavinia SOLOTCHI

Purtător de cuvânt

Centrul de Reeducare Buziaş

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

In perioada 25.03 – 05.04.2013, Centrul de Reeducare Buziaş a derulat campania de recrutare a  candidaţilor  în vederea participării la concursul de admitere în instituţii de învăţământ din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, sesiunea 2013, pentru locurile repartizate sistemului administraţiei penitenciare.

In acest sens, angajaţii Centrului de Reeducare Buziaş s-au deplasat in instituţiile de învăţământ timişene, ce îşi desfăşoară activitatea in oraşul Buziaş sau in apropierea acestuia prezentând oferta de şcolarizare a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor pentru anul şcolar viitor.  Elevilor Liceului Teoretic Buziaş, al Colegiului National „Coriolan Brediceanu" – Lugoj si ai Colegiului National „Iulia Haşdeu" – Lugoj le-au fost prezentate instituţiile postliceale si de învăţământ superior ce asigura pregătirea şcolară si profesională a viitorilor agenţi si ofiţeri de penitenciare, astfel:

 

I.  INSTITUŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT UNIVERSITAR

 1. Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti, Facultatea de Poliţie, specializarea "Ordine şi siguranţă publică" – penitenciare, curs de zi, durata studiilor 3 ani,
 2. Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul" Bucureşti, Facultatea de Informaţii, curs de zi, durata studiilor 3 ani

  - specializarea Psihologie – informaţii

  - specializarea Studii de securitate şi informaţii

 3.Institutul Medico – Militar Bucureşti,

- Facultatea de medicină generală, cursuri de zi, durata studiilor 6 ani

- Facultatea de medicină dentară, cursuri de zi, durata studiilor 6 ani

- Farmacie, cursuri de zi, durata studiilor 5 ani

 4.Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu" Sibiu, Facultatea de Management Militar,

- Ştiinţe Militare şi Informaţii, specializarea Management economico-financiar (finanţe contabilitate), cursuri de zi, durata studiilor 3 ani

- Ştiinţe Administrative, specializarea Administraţie publică (Intendenţă), cursuri de zi, durata studiilor 3 ani

 1. Academia Tehnică Militară Bucureşti, termenul de depunere a dosarelor complete va fi stabilit ulterior.

- Facultatea de Mecatronică şi Sisteme Integrate de Armament, domeniul de licenţă Inginerie civilă – specializarea Construcţii şi fortificaţii (Inginer de construcţii şi fortificaţii), cursuri de zi, durata studiilor 4 ani  

- Facultatea de Sisteme Electronice şi Informatice Militare, domeniul de licenţă Calculatoare si tehnologia informaţiei  

 

 1. INSTITUŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT POSTLICEAL

 

 1. Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, cursuri de zi, durata studiilor 1 an
 2. Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I" Piteşti, cursuri de zi, durata studiilor 2 ani

        Arma :

                - Auto – specializare Auto

                           - Comunicaţii şi Informatică – specializările : tehnică de comunicaţii – 3locuri  şi operare şi mentenanţă echipamente de comunicaţii

                         - Construcţii – specializarea Construcţii

                         - Intendenţă – specializarea Bucătar

            Informaţii suplimentare se pot obţine la tel. 0256/321123 sau vizitând site-urile institutiilor de invăţământ mai sus mentionate.

 

Cu stimă,

 

                                                             Lavinia Solotchi

                                                             Purtător de cuvât

                                                      Centrul de Reeducare Buziaş

 

 

Centrul de Reeducare Buziaş

Newsletter

Chestionare

Petitii online