Astăzi 25-08-2019 sunt: 283 persoane private de libertate

Penitenciarul Târgu Mureş

Acasă

Scurt istoric

În Tîrgu Mureş a mai funcţionat un alt loc de detenţie numit „Inchisoarea Scaunului” situat la aproximativ 300 m de actualul stabiliment pe locul în care a funcţionat în secolul al XVIII-lea primaria orasului.

Actualul stabiliment functioneaza de la 1884 când a fost construit pavilionul de detenţie, care consta iniţial în 32 de camere de deţinere.

Pentru executarea pedepsei cu închisoarea s-au mai utilizat în vremea revoluţiilor şi rascoalelor chiliile din cetatea medievală din Tg.Mures, pentru a închide persoanele care necesitau o securitate sporita.

Despre construcţia pavilionului de detenţie (care dăinuie şi astăzi de la 1884 – 1885), stă mărturie şi o placă găsită recent în podul construcţiei, pe care sunt marcate următoarelecuvinte în limba maghiara : INCHISOAREA JUDECATORIEI REGALE CONSTRUITA 1884 – 1885(„KIR. TORVENYSZEKI FOGHAZ EPULT 1884 ).

 

În 1984 s-a reconstruit pavilionul administrativ în forma care există şi astăzi continuându-se sistematic procesul de modernizare până la forma finala pe care o vedem în prezent.

 

 

 

 


Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii