Astăzi 17-09-2019 sunt: 671 persoane private de libertate

Mișcare sindicală

Legea nr. 293 din 28 iunie 2004 – privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor

ART. 35:
(1) Pentru apărarea intereselor profesionale, economice, sociale și culturale, personalul din sistemul administraţiei penitenciare are dreptul la asociere sindicală sau în alte organizaţii profesionale, dreptul la grevă, precum și la libertatea întrunirilor, cu condiţia asigurării a cel puţin unei treimi din activitate şi a garantării drepturilor deţinuţilor și a siguranţei locurilor de detenţie.
(2) Administraţia Naţională a Penitenciarelor poate încheia anual, în condiţiile legii, cu organizaţiile sindicale reprezentative ale funcţionarilor publici cu statut special sau cu reprezentanţii funcţionarilor publici cu statut special, la solicitarea acestora, acorduri colective care să cuprindă numai măsuri referitoare la:
a) constituirea şi folosirea fondurilor destinate îmbunătăţirii condiţiilor la locul de muncă;
b) sănătatea şi securitatea în muncă;
c) programul zilnic de lucru;
d) perfecţionarea profesionala;
e) alte măsuri decât cele prevăzute de lege, referitoare la protecţia celor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale.
(3) În cazul în care sindicatul nu este reprezentativ sau funcţionarii publici cu statut special nu sunt organizaţi în sindicat, acordul se încheie cu reprezentanţii funcţionarilor publici cu statut special, desemnaţi în condiţiile legii.
(4) Administraţia Naţionala a Penitenciarelor și unităţile de penitenciare vor furniza sindicatelor reprezentative sau reprezentanţilor funcţionarilor publici cu statut special informaţiile necesare pentru încheierea acordurilor privind raporturile de serviciu, în condiţiile legii.

La nivelul Penitenciarului Botoșani funcționează două formațiuni sindicale:

1. Sindicatul Național al Lucrătorilor de Penitenciare – filiala Botoșani
2. Sindicatul Novo Legis Botoșani – afiliat Federației Naționale din Administrația Națională a Penitenciarelor

← Către pagina principală

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii