Astăzi 20-02-2020 sunt: 20561 persoane private de libertate

Ziua Armatei României – Penitenciarul Vaslui

La 25 octombrie 1944, armata română reuşea să recucerească teritoriul naţional pierdut în urma Dictatului de la Viena, din 30 august 1940. Această zi avea să devină, printr-un decret din 1959, Ziua Armatei României.

60 de ani mai târziu, în aceeași zi de 25 octombrie, oficialități, veterani de război, cadre militare în rezervă și retragere, precum și membri ai societății civile au cinstit jertfa pentru țară a înaintașilor, dar și efortul constant al militarilor care, în prezent, își îndeplinesc, cu profesionalism, misiunile în teatrele de operații, acolo unde interesele țării o cer.

Manifestările organizate cu prilejul acestei zile au demonstrat, din nou, unitate și identitate, valori la care sistemul administrației penitenciare s-a raportat, întotdeauna, în îndeplinirea scopului instituțional. În acest context, reprezentanți ai unităților subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor au participat la ceremoniile militare și religioase organizate în garnizoanele țării, cinstind amintirea unei zile de împlinire națională.

Un exemplu vine de la Vaslui, imaginile „vorbind” de la sine!

 

 

 

 

← Către lista de noutati

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii