Astăzi 20-02-2020 sunt: 20561 persoane private de libertate

PLANTĂM ca să RESPIRĂM

Sâmbătă, 23 noiembrie a.c., 32 de deținuți ce iși execută pedepsele privative de libertate în regim deschis, în Penitenciarului Iaşi, au participat în cadrul proiectului „PLANTĂM ca să RESPIRĂM”, alături de organizatorii acestei acțiuni –  Asociația „Tinerii Ecologi Români din Iași” – TERIS.SRL, Lukoil – România și Primăria Municipiului Iași.

Astfel, deținuții şi-au exprimat acordul pentru a participa, în calitate de voluntari,  la activităţile de împădurire a unor zone din județul Iași. Terenurile care vor fi împădurite cu un număr de 3000 de puieți de salcâm sunt fără vegetație forestieră și sunt predispuse sau afectate de diferite procese de degradare (eroziune pluvială, alunecări de teren, sărăturare, poluare sau eroziune eoliană).

Scopul parteneriatului este de a încuraja persoanele private de libertate să se implice în acțiuni de voluntariat care să le faciliteze reintegrarea în comunitatea din care fac parte, iar acțiunile din acest proiect vor continua.

În speranța că atitudinea proactivă a celor 32 de deținuți din Penitenciarul Iași poate constitui un model și un exemplu pentru noi toți, invităm întreaga societate civilă la un prim pas către schimbare – conștientizarea suportului pe care suntem obligați moral să il oferim mediului în care viețuim și, mai departe, concretizarea acestei atitudini. 

 

 

← Către lista de noutati

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii