Astăzi 18-11-2019 sunt: 20432 persoane private de libertate

Let`s do it, Romania!

Sâmbătă, 15 septembrie, 150 de țări din întreaga lume s-au unit în cea mai ambițioasă mișcare civică la nivel internațional – World Cleanup Day.
Scop general: responsabilizarea cetăţenilor şi a autorităţilor, în ceea ce priveşte gestionarea corectă a deşeurilor şi aplicarea legislaţiei de mediu, precum şi curăţarea arealelor naturale de pe teritoriul întregii ţări, într-o singură zi.
Sistemul penitenciar nu a putut rămâne indiferent acestei inițiative, promovând, de altfel, în unitățile subordonate, prin activități specifice de reintegrare socială, protejarea mediului înconjurător și conștientizarea efectelor poluării.
În conformitate cu prevederile legale în materie, deţinuţii pot desfăşura muncă pe bază de voluntariat, în campanii organizate cu alţi parteneri sociali, în cadrul unor activități de interes public precum: strângerea deşeurilor din zonele situate de-a lungul şoselelor, căilor ferate, apelor curgătoare, pădurilor, parcurilor, lacurilor şi din alte spaţii aparţinând domeniului public.
În acest context, punând mână de la mână…
Voluntarii…
o 475 de persoane private de libertate
și
o 109  angajați ai sistemului penitenciar
au demontat încă o prejudecată asociată mediului carceral și au contribuit la renașterea mediului înconjurător.

Promitem că la anul vom fi mai mulți! Dacă noi am putut…hai și tu, cu siguranță poți!

← Către lista de noutati

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii