Astăzi 20-02-2020 sunt: 20561 persoane private de libertate

Debutul noului an școlar

„Cel care deschide uşa unei şcoli,
închide o închisoare” – Victor Hugo

Debutul unui nou an școlar reprezintă, pentru fiecare elev, încă o treaptă spre maturitate și cunoaștere, obiectiv ce poate fi desăvârșit numai prin învățătură și prin eforturile comune ale elevilor și profesorilor. De aceea, dorim să plasăm debutul anului de învățământ 2019 – 2020, în rândul evenimentelor cu semnificație, înregistrate în calendarul activităților de reintegrare socială.
Administrația Națională a Penitenciarelor salută interesul manifestat față de activitatea de instruire școlară, sens în care dorește să fie alături de dumneavoastră și pe parcursul acestui an școlar, contribuind la consolidarea demersurilor educative și vă asigură de toată aprecierea pentru asumarea statutului de elev și a efortului la care vă angajați.
Marele om de cultură, Nicolae Iorga, spunea: „Școala este tot ce vezi și tot ce auzi. Ea trebuie să te învețe să fii propriul tău dascăl, cel mai bun și cel mai aspru”. Parafrazându-l, invităm pe toți participanții la acest demers să aibă încredere că ceea ce vor învăța va contribui la îmbogățirea cunoștințelor și, mai ales, la dobândirea unor satisfacții personale, precum și la creșterea șanselor de integrare în comunitate, după ieșirea din sistemul administrației penitenciare. Vă îndemnăm să dedicați timp, răbdare și perseverență – învățăturii și respect – cadrelor didactice și personalului sistemului penitenciar, care se implică în desfășurarea acestui demers, în condiții optime.
Administrația Națională a Penitenciarului mulțumește personalului didactic pentru disponibilitatea manifestată, dăruirea și profesionalismul cu care își exercită profesia, calități ce asigură crearea unui învățământ modern, care contribuie, într-o mare măsură, la umanizarea executării pedepsei privative de libertate. De asemenea,
transmitem tuturor persoanelor implicate în activitatea școlară mult succes, putere de muncă, realizări în activitate și un an școlar plin de performanțe!

Includerea persoanelor private de libertate în programul de școlarizare reprezintă un demers complex, în care sunt angrenate instituții din rețeaua școlară națională și presupune un efort susținut din partea unităților de detenție,
Astfel, în anul școlar 2019-2020, în 38 de unități penitenciare se derulează cursuri pentru învăţământul primar, gimnazial și liceal, în forma învățământului de masă sau prin programul A doua șansă.

← Către lista de noutati

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii