Astăzi 20-02-2020 sunt: 20561 persoane private de libertate

Concert de muzică clasică de cameră la Penitenciarul Timișoara – „EUFONIA FESTIVAL”

Prima lună de toamnă a poposit, în curtea Penitenciarului Timișoara, cu ritmurile muzicii clasice de cameră, ca urmare a frumoasei colaborări a unității de detenție bănățene cu Asociația Tribul Artistic.
Inițiativa, lansată de violonistul Vlad POPESCU, directorul artistic al festivalului EUFONIA, a adus în fața ineditului public muzicieni internaționali din Slovenia, Israel, Germania, Turcia și România. Deținuții custodiați au avut, astfel, posibilitatea de a asista la recitaluri pentru vioară, pian, oboi, flaut și violoncel
La evenimentul propriu-zis au fost prezente 100 de persoane private de libertate, concertul fiind, însă, transmis, în direct, prin intermediul televiziunii cu circuit închis, pentru toate persoanele private de libertate custodiate în Penitenciarul Timişoara.
Astfel de activități au menirea de a diversifica metodele de valorificare a timpului petrecut în spatele gratiilor, potențând, totodată, deschiderea și strânsa colaborare a reprezentanților unității penitenciare cu cei ai societății civile.

Eufonia Festival este născut din dorința Asociației Tribul Artistic de a contribui la dezvoltarea unei dimensiuni cultural-educative a regiunii Banat, dorind includerea muzicii clasice de cameră în circuitul cultural regional. „Anul acesta ne-am îndreptat atenția spre inițierea mai multor activități muzicale care vor duce, credem noi, festivalul mai aproape de comunitățile din vestul României. Această ediție propune peste 30 de evenimente, peste 30 de experiențe muzicale inedite!”, Vlad Popescu – director artistic Eufonia.

← Către lista de noutati

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii