Astăzi 20-02-2020 sunt: 20561 persoane private de libertate

Mass-media

 

Despre – Comunicare şi relaţii publice

Calitatea relaţiei penitenciar – comunitate se reflectă în procentul de reintegrare socială a deţinuţilor, prejudecăţile şi mentalitatea socială fiind factorii care stau la baza impermeabilităţii societăţii faţă de foştii deţinuţi. Imaginea unui penitenciar nu este pozitivă sau negativă, ea trebuie să fie corectă şi să reflecte realitatea la care, de regulă, cetăţenii nu au acces. Discutăm, aşadar, despre un proces de cunoaştere şi înţelegere a unei realităţi grevate de prejudecăţi. Dar, în actualul context informaţional, mesajele prin care se încearcă, în mod tradiţional, reconsiderarea imaginii penitenciarelor, respectiv imaginea deţinuţilor şi reintegrarea acestora în societate, nu au o şansă reală de reuşită.

În acest context, dincolo de menţinerea unei relaţii constante şi deschise cu reprezentanţii mass-media, prin intermediul purtătorilor de cuvânt din toate unităţile penitenciare, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a demarat o campanie de conştientizare directă, respectiv de implicare a societăţii, prin imaginarea unor mesaje convingătoare menite să descifreze lumea penitenciarului, să demonteze prejudecăţile şi, mai ales, să răspundă unor întrebări elementare:

  • Ce este penitenciarul?
  • Cine sunt deţinuţii ?
  • De unde vin ei ?
  • Ce generează şi ce întreţine infracţionalitatea ?
  • Care sunt şansele reale de reintegrare a deţinuţilor?
  • Pot eu, cel care încearcă să descifreze această lume, să mă implic în aceste demersuri?

Dorința de a ne implica în progresul societății izvorăște din cunoașterea tuturor laturilor sale. Teama și prejudecata sunt doar niște substanțe solubile ale căror solvenți se confundă cu doza de curaj ce ne alimentează atunci când vrem să întrebăm, să știm…

Întreabă, filtrează, acționează!

 

← Către lista de lnk

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii