Reîntoarce-te la toată pagina

Întâlnire de lucru între reprezentantii Serviciului Corecțional Canadian și ai Administrației Naționale a Penitenciarelor

În vederea elaborării şi implementării unui sistem unitar de evaluare şi intervenţie axat pe nevoile de educaţie, de asistenţă psihologică şi asistenţă socială ale deţinuţilor, sistemul penitenciar românesc a beneficiat, încă din anul 2014, de sprijinul şi colaborarea cu sistemul corecţional canadian.

Astfel, în data de 19.04.2017, a avut loc o întâlnire de lucru a echipei desemnată pentru definitivarea  instrumentelor de evaluare, cu participarea online a domnul Larry MOTIUK,  membru în comisia de strategii a Serviciului Corecţional Canadian. 

Întâlnirea a fost facilitată de gazda noastră, Ambasada Canadei în România. Scopul întâlnirii a fost acela de obţine un feed-back valoros din partea expertului canadian, dr. Larry MOTIUK, cu privire la instrumentele standard de evaluare elaborate în cadrul proiectului, dar şi de a îmbunătăţi  rezultatele oferite de acestea.

Mulţumim, pe această cale, colaboratorilor noştri pentru implicare şi sprijin: Ambasada Canadei în România, domnul Bogdan VOICU, sociolog în cadrul Institutului de Cercetare a Vieţii din România al Academiei Române şi domnul Mihai Popescu, preşedintele Grupului Român pentru Apărarea Drepturilor Omului.

Pentru fundamentarea colaborării, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Direcţia Naţională de Probaţiune şi Serviciul Corecţional Canadian au semnat în cursul anului 2016, o Declaraţie comună de cooperare, cu privire la schimbul de informaţii şi expertiză în domeniul corecţional.