Reîntoarce-te la toată pagina

Premiera filmului și lansarea DVD-ului “Pro Musica – Live in Prison”

       În data de 15 ianuarie 2017, Penitenciarul Timișoara a găzduit premiera filmului "PRO Musica – Live in Prison" și lansarea DVD-ului cu același nume.

       Evenimentul a avut loc de Ziua Culturii Naționale Române, ziua de naștere a poetului național Mihai Eminescu și ziua primului concert PRO Musica de acum 44 de ani.

       legendarului muzician timișorean Ilie Stepan cu Penitenciarului Timişoara, în derularea Stepan Project, s-a concretizat de-a lungul timpului în susținerea concertului extraordinar cu tema „Și între ziduri există inimi!" din luna mai a anului 2015, primul concert de o asemenea complexitate susţinut vreodată într-un penitenciar din România, cu toată logistica aferentă unei manifestări de amploare: scenă mare de concert, instalație profesională de sunet şi lumini, ecrane pentru proiecţii etc. De asemenea, și lansarea discurilor Undeva în Europa" şi „Lumina" a avut loc tot în incinta unității de detenție.

       Aceste ample manifestări culturale au fost incluse în suita de evenimente muzicale care completează calendarul acţiunilor ce susțin titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 al Timişoarei. 

        Premiera de duminica aceasta (incluzând vizionarea DVD-ului cu filmul "PRO Musica – Live in Prison" și dezbaterile ulterioare), la care vor lua parte 60 de persoane private de libertate și membrii trupei de rock PRO Musica, va fi transmisă în direct prin intermediul televiziunii cu circuit închis PS7 pentru toţi cei custodiaţi în Penitenciarul Timişoara.

       Activitatea face parte din seria demersurilor cultural-artistice organizate în penitenciar, destinate menţinerii unei vieţi sociale active, având ca scop formarea şi dezvoltarea unor deprinderi favorabile reintegrării în comunitate.